Wat is The Birdhouse?


The Birdhouse Missie & Visie

Mentoring entrepreneurs — because it’s all about the mindset.
Driving start-up go-to-market — national & international.
Building an infrastructure to empower them — because it’s all about scalability.
Providing privileged access to smart investors — because ambition goes with money.

Wat wij bieden: mentoring, programma, netwerk, ..

Mentoring

Ambitie gaat niet enkel over ambitieuze doelen hebben. Ambitie gaat over alles geven om elke dag beter te worden. Het is belangrijk dat je deze doelen niet opgeeft noch je focus verliest. De mentoren zijn een groep van ondernemers en senior executives, stuk voor stuk met een enorm succesvol track record. Zij zijn degenen die samen met jou alles geven om jouw doelen te bereiken. De verplichte tweewekelijkse mentormeetings zorgen ervoor dat je focus verliezen bijna onmogelijk wordt. Ze verzekeren dat je focus stevig in het fundament van je start-up gelegd wordt.

Programma

Wekelijks organiseren we waanzinnige lezingen en workshops, met de nadruk op educatieve tools toegepast op jouw start-up, casestudies en interviews met succesvolle mede-ondernemers en experts. Onze maandelijkse netwerkdinners voorzien mentoren, potentiële investeerders, vrienden en jou van een ontspannend moment om samen rond de tafel te hangen. We motiveren je om op zulke momenten zowel falingen als successen te vieren en te steunen.

Building Blocks

  • Strategic Month: let’s find focus
  • Go-To-Market Month: who are you selling to
  • Building a Start-up Sales Machine Month
  • Your Start-up Needs Marketing Month
  • Influence & Lead Month
  • The Best is Yet to Come Month
  • Funding

Community

Entrepreneurs in residence bij Birdhouse Gent & Birdhouse Antwerpen

Aanwezigheid tijdens de kantooruren resulteert in snelle updates over de voortgang van jouw start-up en biedt iedereen de kans zijn vragen te stellen aan de community. We vertellen natuurlijk niet wat je moet doen, hoe snel, waar en wanneer. Maar de kruisbestuiving die op kantoor ontstaat stelt je in staat om een langdurige, vertrouwde en voordelige relatie op te bouwen met het Birdhousenetwerk en alumni, en dat kunnen we alleen maar aanmoedigen.

Community

Je komt terecht in een zeer hechte community waar je snel en veel interessante mensen leert kennen. Zowel collega-ondernemers als mentoren, personal coaches, financiële experten, connecties met grote bedrijven, investeerders, ... Tijdens jouw deelname aan het programma bouw je een gigantisch netwerk in sneltempo. We organiseren introducties binnen ons netwerk en doen er alles aan om vertrouwde relaties op lange termijn te schalen.

Team Birdhouse

Het team van Birdhouse staat klaar om te doen wat er moet gebeuren. Wij helpen je de chaos te verwerken die bij de groei hoort. We werken elke dag aan onze organisatie om deze zo ondersteunend mogelijk te maken voor ambitie.

Netwerk & Partners

Toegang tot EY expertise

Dankzij ons partnership met EYnovation krijg je gratis toegang tot EY-expertise. Tijdens de inhouse one-on-one sessies krijg je als start-up super waardevolle consulting op maandelijkse basis.  

Belfius

Samen met onze partner Belfius maken wij het mogelijk om start-ups succesvoller te maken. Door de handen in elkaar te slaan, faciliteren we de ondersteuning van start-ups binnen het Belgisch ecosysteem door kapitaal en kennis te delen.

Personal coaching van An Dours

Maandelijks zit je met onze inhouse personal coach An Dours samen tijdens individuele coaching sessies. We geloven dat duurzaam ondernemen gepaard gaat met een productieve en creatieve geest. Zulke sessies zijn bedoeld om inzichten te verwerven in je leiderschap als founder en werkefficiëntie hiermee te versterken binnen jouw eigen  start-upcultuur. Want een gefocuste geest zorgt voor stabiliteit in deze cruciale groeifase.

De Birdhouse heeft ons samen met de mentoren geholpen om onze ideale strategie uit te stippelen en de nodige prioriteiten vast te leggen. Doorheen het traject komt elk aspect van bedrijfsvoering naar boven en word je bij elk onderwerp uitstekend begeleid. Ook dankzij de samenwerking met Belfius was het vinden van extra kapitaal een stuk eenvoudiger. - Jonathan Carette & Anthony Viaene van Dropon.io

Hulp bij Funding

Belfius overbruggingskrediet

Deze zorgt ervoor dat je tijd en geld kunt besparen. Vermindert de druk om vroegtijdig geld op te halen en is een efficiënte manier om de beste marktoplossingen te zoeken. Bovendien onderhandelen we samen met jou de beste overeenkomst.

Kapitaalronde

Wanneer we voelen dat een start-up tractie en groei genereert, organiseren we bijeenkomsten met ons netwerk (PMV financiering, subsidies, business angels en investeringsfondsen) over nieuwe fondsenwervingrondes. Onze solide relaties en kennis van de afgelopen drie jaar zijn belangrijke troeven die onze ondernemers helpen tijdens hun kapitaalrondes. We bekijken samen met jou jouw businessmodel, maken samen een financieel plan op en bekijken op basis hiervan de financieringsnood. We bepalen samen de ideale financieringsmix en helpen die vervolgens ook aan te trekken. Zowel bankleningen, PMV financiering, subsidies als equity financiering bij business angels alsook professionele investeerders en venture capitalists zijn zaken waar we ervaring mee hebben en op regelmatige basis contact mee hebben. Daarnaast werken we samen met Belfius aan het opzetten van een onafhankelijk investeringsfonds.

Mede dankzij de Birdhouse hebben wij op amper 2 maanden succesvol een financieringsronde ter waarde van 900.000€ afgerond. Naast de enorme expertise onderscheid Birdhouse zichzelf door een ongelooflijk commitment. Op het moment dat we te horen kregen dat onze financieringsronde een succes was kon je pas echt zien hoe betrokken iedereen was. We waren samen door enkele moeilijke momenten gegaan en we hebben samen gejuicht wanneer we ons doel bereikt hadden. De steun en toewijding die ik in die 2 maanden gevoeld heb was van cruciaal belang voor het slagen van onze ronde. De birdhouse is voor ons veel meer dan een consultant of een aanspreekpunt, het is een ecosysteem met mensen die écht om je geven. - Wout Meuleman van BeerSelect

Hoe kunnen we dit allemaal aanbieden?

Met onze accelerator maken wij jouw start-up op zes maanden tijd investor-ready. In deze periode investeren wij energie in jouw start-up samen met onze partners en mentoren. Op deze manier kan jij na zes maanden schalen en aan een nieuwe fase beginnen.

In ruil voor deze investering langs onze kant vragen wij een recht om samen met eventuele andere investeerders te investeren bij kapitaalrondes in de komende 3 jaar als (en enkel als) jullie dit organiseren. Dit mede-investeringsrecht is gelieerd aan de voorwaarden van andere investeerders. Dat wil zeggen dat Belfius en de mentorengroep het recht ontvangen om samen met anderen te investeren in jouw start-up op dat moment. Indien zij dit recht niet opnemen, dan vervalt het ook naar de toekomst toe.

Het is een engagement dat langs beide kanten komt.

Ready to Grow? Schrijf je dan nu in!

READY TO GROW?

The Birdhouse brengt jouw start-up naar the next level. Schrijf je vandaag in en wie weet pitch jij binnenkort voor onze jury.

Schrijf je in