Financiële ondersteuning

Tijdens het programma geniet je van hands-on ondersteuning bij het financieren van je onderneming: opstellen van een goed financieel plan, hulp en introducties voor het ophalen van kapitaal, aanvragen van een bankfinanciering en het verkrijgen van subsidies.

Belfius bullet krediet (enkel en alleen voor Birdhouse start-ups)

Speciaal voor de start-ups van Birdhouse creëerden we met Belfius een bullet krediet van 50.000 euro,  terug te betalen na slechts 3 jaar, aan zeer lage interestvoet en zonder persoonlijke waarborgen. Dit bullet krediet kan gedurende het programma eenvoudig aangevraagd worden met hulp van het Birdhouse team. Snelheid voor onze start-ups is uitermate belangrijk: de aanvragen van Birdhouse start-ups worden dan ook prioritair behandeld door de bank.

(andere) Bancaire kredieten

Deze zijn uiteraard op maat te bekomen voor de start-ups van Birdhouse. Het Birdhouse team bekijkt samen met de start-ups welk dossier het beste is om bij de bank in te dienen en door onze zeer nauwe relatie leert de ervaring dat we op die manier ook snel tot positieve beslissingen komen.

Er is voor de start-ups van Birdhouse geen enkele verplichting om bij Belfius klant te worden gedurende het traject.

Funding

Wanneer we voelen dat een start-up tractie en groei genereert, organiseren we bijeenkomsten met ons netwerk (PMV financiering, subsidies, business angels en investeringsfondsen) over nieuwe fondsenwervingen. Onze solide relaties en kennis van de afgelopen drie jaar zijn belangrijke troeven die onze ondernemers helpen tijdens hun kapitaalrondes. We kijken samen naar jouw businessmodel, maken  een financieel plan op en bekijken op basis hiervan de werkelijke financieringsnood. We bepalen samen de ideale financieringsmix en helpen die vervolgens ook aan te trekken. Zowel PMV financiering, subsidies als equity financiering bij business angels en venture capitalists zijn zaken waar we reeds grondige ervaring mee hebben.

Subsidies

Door samenwerking met onze partners begeleiden we onze start-ups ook bij het aanvragen van KMO-groeisubsidies, innovatietrajecten en bekijken we samen wat de mogelijkheden zijn voor het aanvragen en binnenhalen van subsidies.

Belfius x Birdhouse investeringsfonds

Wij stellen sinds begin 2018 een investeringsbudget ter beschikking voor de deelnemende start-ups, in samenwerking met Belfius.

Het Belfius fonds was één van onze beweegredenen om deel te nemen aan het Birdhouse acceleratorprogramma. Je zal nog steeds moeten overtuigen met een sterk business- en financieel plan vooraleer ze deze uitoefenen. Eens de kogel door de kerk was, hebben we op vrij korte tijd een mooie en vlotte samenwerking kunnen opzetten met het Belfius fonds. - Jennick Scheerlinck van Hoplr

Het investeringsfonds in de pers:

De Tijd
Bloovi

Birdhouse Financial Services

Met  Birdhouse Services willen we expertise delen met start-ups binnen en buiten het programma. Met het eerste luik, Financial services, komen we tegemoet aan een grote vraag bij veel ondernemingen, namelijk het gebrek aan financiële expertise.
Hoe pakken we dit aan? Door begeleiding bij het opstellen en opvolgen van een waterdicht financieel plan, een interim CFO-dienst en advies bij je funding traject van a tot z.

Birdhouse Services in de pers:

Bloovi
De Tijd
Made in Antwerpen
Trends

READY TO GROW?

Birdhouse brengt jouw start-up naar the next level. Schrijf je vandaag in en wie weet pitch jij binnenkort voor onze jury.

Schrijf je in