Financiële ondersteuning

Tijdens het programma geniet je van hands-on ondersteuning bij het financieren van je onderneming: opstellen van een goed financieel plan, hulp en introducties voor het ophalen van kapitaal, aanvragen van een bankfinanciering en het verkrijgen van subsidies.

Belfius bullet krediet (enkel en alleen voor Birdhouse start-ups)

Speciaal voor de start-ups van Birdhouse creëerden we met Belfius een bullet krediet van 50.000 euro, slechts terug te betalen na 3 jaar, aan zeer lage interestvoet en zonder persoonlijke waarborgen. Dit bullet krediet kan gedurende het programma eenvoudig aangevraagd worden met hulp van het Birdhouse team. Snelheid voor onze start-ups is uitermate belangrijk: de aanvragen van Birdhouse start-ups worden dan ook prioritair behandeld door de bank.

(andere) Bancaire kredieten

Deze zijn uiteraard op maat te bekomen voor de start-ups van Birdhouse. Het Birdhouse team bekijkt samen met de start-ups welk dossier het beste is om bij de bank in te dienen en door onze zeer nauwe relatie leert de ervaring dat we op die manier ook snel tot positieve beslissingen komen.

(Er is voor de start-ups van Birdhouse geen enkele verplichting om bij Belfius klant te worden gedurende het traject.)

Kapitaalrondes

Wanneer we voelen dat een start-up tractie en groei genereert, organiseren we bijeenkomsten met ons netwerk (PMV financiering, subsidies, business angels en investeringsfondsen) over nieuwe fondsenwervingen. Onze solide relaties en kennis van de afgelopen drie jaar zijn belangrijke troeven die onze ondernemers helpen tijdens hun kapitaalrondes. We bekijken samen met jou jouw businessmodel, maken samen een financieel plan op en bekijken op basis hiervan de werkelijke financieringsnood. We bepalen samen de ideale financieringsmix en helpen die vervolgens ook aan te trekken. Zowel PMV financiering, subsidies als equity financiering bij business angels en venture capitalists zijn zaken waar we reeds grondige ervaring mee hebben.

Subsidies

Door samenwerking met onze partners begeleiden we onze start-ups ook bij het aanvragen van KMO-groeisubsidies, innovatietrajecten en bekijken we samen wat de mogelijkheden zijn voor het aanvragen en binnenhalen van subsidies.

Belfius x Birdhouse investeringsfonds

The Birdhouse sinds begin 2018 een investeringsbudget ter beschikking voor de deelnemende start-ups, in samenwerking met Belfius. Daardoor maken de start-ups in het programma meer kans op de interesse van een grote potentiële investeerder.

Het Belfius fonds was één van onze beweegredenen om deel te nemen aan het Birdhouse acceleratorprogramma. De warranten geven het Belfius fonds dan wel een optie om deel te nemen aan toekomstige kapitaalrondes, maar vergis je niet: je zal nog steeds moeten overtuigen met een sterk business en financieel plan vooraleer ze deze uitoefenen. Eens de kogel door de kerk was, hebben we op vrij korte tijd een mooie en vlotte samenwerking kunnen opzetten met het Belfius fonds. - Jennick Scheerlinck van Hoplr

Het investeringsfonds in de pers:

De Tijd
Bloovi

Birdhouse Financial Services

Met  Birdhouse Services willen we de expertise in The Birdhouse delen met start-ups binnen en buiten het programma. Met het eerste luik, Financial services, komen we tegemoet aan een grote vraag bij veel ondernemingen, namelijk het gebrek aan financiële expertise.
Hoe pakken we dit aan? Door begeleiding bij het opstellen en opvolgen van een waterdicht financieel plan, een interim CFO-dienst en advies bij je funding traject van a tot z.

Birdhouse Services in de pers:

Bloovi
De Tijd
Made in Antwerpen
Trends

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief

100% zero-spam voor entrepreneurs 
Bedankt voor je inschrijving!
Oops! Something went wrong while submitting the form