Financiële ondersteuning

Tijdens het programma geniet je van hands-on ondersteuning bij het financieren van je onderneming: opstellen van een goed financieel plan, hulp en introducties voor het ophalen van kapitaal, aanvragen van een bankfinanciering en het verkrijgen van subsidies.

Belfius overbruggingskrediet

Meer dan € .. aan exclusieve deals bij onze partner Belfius. Deze zorgen ervoor dat je tijd en geld kunt besparen. Deze verminderen de druk om vroegtijdig geld op te halen en zijn een efficiënte manier om de beste marktoplossingen te zoeken. Bovendien onderhandelen we samen met jou de beste overeenkomst.

Begeleiding bij kapitaalronde

Wanneer we voelen dat een startup tractie en groei genereert, organiseren we bijeenkomsten met ons netwerk (PMV financiering, subsidies, business angels en investeringsfondsen ) over nieuwe fondsenwerving rondes. Onze solide relaties en kennis van de afgelopen drie jaar zijn belangrijke troeven die onze ondernemers helpen tijdens hun kapitaalrondes. We bekijken samen met jou jouw businessmodel, maken samen een financieel plan op en bekijken op basis hiervan de financieringsnood. We bepalen samen de ideale financieringsmix en helpen die vervolgens ook aan te trekken. Zowel bankleningen, PMV financiering, subsidies als equity financiering bij business angels alsook professionele investeerders en venture capitalisten zijn zaken waar we ervaring mee hebben en op regelmatige basis contacten mee hebben.

Belfius x Birdhouse investeringsfonds

The Birdhouse sinds begin 2018 een investeringsbudget ter beschikking voor de deelnemende start-ups, in samenwerking met Belfius. Daardoor maken de start-ups in het programma meer kans op de interesse van een grote potentiële investeerder.

Het Belfius fonds was één van onze beweegredenen om deel te nemen aan het Birdhouse acceleratorprogramma. De warranten geven het Belfius fonds dan wel een optie om deel te nemen aan toekomstige kapitaalrondes, maar vergis je niet: je zal nog steeds moeten overtuigen met een sterk business en financieel plan vooraleer ze deze uitoefenen. Eens de kogel door de kerk was, hebben we op vrij korte tijd een mooie en vlotte samenwerking kunnen opzetten met het Belfius fonds. - Jennick Scheerlinck van Hoplr

Het investeringsfonds in de pers:

De Tijd
Bloovi

Birdhouse Financial Services

Met  Birdhouse Services willen we de expertise in The Birdhouse delen met start-ups binnen en buiten het programma. Met het eerste luik, Financial services, komen we tegemoet aan een grote vraag bij veel ondernemingen, namelijk het gebrek aan financiële expertise.
Hoe pakken we dit aan? Door begeleiding bij het opstellen en opvolgen van een waterdicht financieel plan, een interim CFO-dienst en advies bij je funding traject van a tot z.

Birdhouse Services in de pers:

Bloovi
De Tijd
Made in Antwerpen
Trends