Het accelerator programma

Wat staat jou te wachten als je deelneemt aan het accelerator programma van Birdhouse?

1. Intensief programma

Het acceleratorprogramma duurt 6 maanden.
We voorzien maandelijkse workshops en one-on-one sessies over specifieke topics. Het gecondenseerde format spoort je aan om gewaagde maar doordachte sprongen te maken met  duurzame groei als eindresultaat.

2. Selecte groep ondernemers

Door bewust te kiezen voor een kleine groep ondernemingen zijn we in staat om optimale  persoonlijke begeleiding aan te bieden. We bewaken de inhoud van het programma op maat van de deelnemende start-ups.

3. Dedicated mentoren

Tijdens de volledige duur van het programma staan er 50 mentoren klaar om je te adviseren. Per start-up krijg je er minstens twee toegewezen als raadgever en vertrouwenspersoon. Ze delen hun expertise en stellen hun netwerk ter beschikking. Daarnaast zijn er enkele topic-mentoren met een sterke expertise op een bepaald domein.

4. Financiële ondersteuning

Als deelnemer geniet je van hands-on ondersteuning bij financiering: van het opstellen van een goed financieel plan tot het verkrijgen van subsidies. We stellen  een investeringsfonds van in totaal 10 miljoen ter beschikking, in samenwerking met Belfius. Je krijgt dus toegang tot alle middelen die je nodig hebt om te groeien.

5. Expertise

Het Birdhouse team en onze partners vormen een grote resource pool van experts. Naast de hulp van onze mentoren & partners is er ook een start-up coach die jou bij de juiste connecties introduceert. Zo krijg je extra expertise inzake legal, funding, marketing, sales…

6. Coworking

Deelnemers beschikken over een bureau in onze coworkingspaces in Gent of Antwerpen. Je zit er tussen andere inspirerende entrepreneurs, hebt vergaderzalen ter beschikking en een receptie die je pakketjes en gasten ontvangt.

7. Personal coaching

We vinden het belangrijk dat je op hetzelfde tempo en ritme groeit als je onderneming, met het oog op persoonsgebonden competenties. Daarom voorzien we personal coaching sessies tijdens het programma. Samen met onze in-house personal coach, An Dours, organiseren we maandelijkse individuele sessies. Want een gezonde geest is het fundament van het succes van je onderneming!

8. Birdhouse dinners

Eén keer per maand hosten we een Birdhouse netwerkdiner. We zorgen voor interessante gasten zoals mentoren, alumni, investeerders, experten met wie je kunt netwerken. Daarbij tweak je je pitch en leg je nieuwe contacten.

9. Alumni

We hebben er intussen vijf rondes op zitten, met een mooie groep alumni als resultaat. Zij vormen een belangrijk deel van onze community. Een aantal alumni werkt bovendien nog steeds in onze coworkingspace. Handig  om van elkaar te leren!

10. Events

Wij organiseren regelmatig events voor een breed publiek over allerhande topics die draaien rond the start-up life. Uiteraard ben je daar als programmadeelnemer ook voor uitgenodigd. Buitenshuis of in onze kantoren, elk event is telkens een schitterende netwerkopportuniteit!

11. Work hard, play hard

We voorzien ook ontspanning en teambuilding in het programma: een winterse Christmas Party of zwoele Summer Party, bezoekjes aan de Bocadero in Antwerpen of de Gentse Feesten, laser shooting, escape rooms... Of simpelweg een pint plus pizza in onze keuken.

12. Graduation Day

Op het einde van het programma studeer je af. Dat laten we niet onopgemerkt voorbijgaan: we organiseren een top event en nodigen diverse gasten uit, onder wie investeerders. De spotlights gaan aan wanneer jij je final pitch brengt en we voorzien een demo-stand waar je kunt netwerken.

Exclusief en kwalitatief

The Birdhouse is een exclusief programma. Elke applicatieronde selecteren we 15 startups en scale-ups, die we verdelen over onze twee locaties in Gent en Antwerpen. Op die manier kunnen we garanderen dat elke startup voldoende ruimte, advies op maat en gepersonaliseerde ondersteuning krijgt.

Intensief programma

Zes maanden lang mag je in onze kantoorruimtes komen werken. Die zes maanden zijn gevuld met netwerkevents, coachingsessies, workshops, drinks, intensive courses, lunches, teambuildings, groepsessies, … Je gaat een intensief traject tegemoet, maar we maken op tijd ruimte voor wat ontspanning.

30 ervaren mentoren

Ervaring is de beste leerschool. Daarom geven we jouw startup een vast team van drie mentoren die hun jarenlange ervaring en breed netwerk volledig ter beschikking stellen. Zes maanden lang staan ze aan jouw zijde, als raadgever en vertrouwenspersoon. En misschien ook wel als investeerder.

Personal coaching voor duurzame groei

Om ervoor te zorgen dat je aan dezelfde snelheid groeit als je onderneming, voorziet The Birdhouse personal coaching sessies in het programma. Samen met onze in-house personal coach plannen we maandelijkse groepssessies en verschillende individuele sessies, op maat van jouw startup.

Kantoren in Gent en Antwerpen

Birdhouse startups mogen zes maanden lang in onze kantoren komen vertoeven. Elke startup krijgt een eigen werkplek in één van onze hippe werkruimtes in Gent of Antwerpen. Koffie en thee à volonté, nu en dan een netwerklunch en geregeld drinks en events georganiseerd door ons of door de startups zelf.

0% equity stake

Bij de start van je onderneming heb je je geld en aandelen het hardst nodig. Daarom vragen we je geen aandelen af te staan, en bieden we het programma volledig gratis aan, zonder addertje onder het gras. Je programma wordt volledig gefinancierd door onze partners en mentoren.

Media coverage

Ons marketing team blogt regelmatig over alles wat hier leeft, post updates op social media, vermeldt de startups in de nieuwsbrief en stuurt persberichten uit bij belangrijke gebeurtenissen. Voor onze events duiken we eerst in onze eigen poel van startups als we sprekers of pitchers zoeken.

Workshops door experts

Ons uitgebreide netwerk stelt ons in staat om samen te werken met de absolute experts uit het werkveld. Marketing workshops van Bart De Waele, pitch sessies van Ianka Fleerackers, workshops over digitale productiviteit of videomarketing, … Noem het maar op. Dat aanbod vullen we aan met suggesties van onze eigen startups.

Deals van onschatbare waarde

In ons netwerk zitten tal van sterke partners zoals Belfius, Securex en EY. Voor financieel advies, alles wat met HR te maken heeft en legal advice voor ondernemers kan je onder andere bij hen terecht. Daarnaast hebben we interessante partners die speciale kortingen voorzien voor onze startups.

Graduation event

Aan het einde van het accelerator programma vragen we je om nog één keer te pitchen voor een zaal vol mentoren, alumni, partners en investeerders. Toon het resultaat van je zes maanden hard werk en ga naar huis met een jaszak gevuld met nieuwe businesscards.

Een levendige community

The Birdhouse is ontstaan vanuit de Aerey community, een netwerk opgebouwd uit ondernemers, investeerders, coaches, partners en corporates. We organiseren regelmatig events voor ons netwerk. Genoeg kansen dus om nieuwe contacten te leggen met een potentiële co-founder, investeerder of klant.

Inspirerende omgeving

In onze kantoren word je constant omgeven door andere startups. Dat kan niet anders dan inspirerend werken. Elke maandagmiddag organiseren we een groepssessie waar je met andere startups kan pingpongen over je startersproblemen. Ook ons netwerk van alumni springt regelmatig binnen voor tips en advies.

Benieuwd naar de nieuwe open call? Schrijf je nu al in!

Bedankt! We hebben je inschrijving goed ontvangen. Succes!
Oops! Something went wrong while submitting the form

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief

100% zero-spam voor entrepreneurs 
Bedankt voor je inschrijving!
Oops! Something went wrong while submitting the form