Het accelerator programma

Wat staat er jou te wachten als je deelneemt aan het accelerator programma van The Birdhouse?

Hoe ziet het programma van The Birdhouse eruit?

The Birdhouse is een persoonlijk accelerator programma om start-ups op 6 maanden een aantal niveaus hoger te tillen.

1. Intensief programma

Het accelerator programma duurt 6 maanden.
In deze periode voorzien we maandelijkse workshops en one-on-one sessies over specifieke topics: strategy, sales of growth?

Het geconcentreerde format spoort je aan om grote en doordachte sprongen te maken, met jouw groei als eindresultaat.

2. Selecte groep ondernemers

We bewaken de inhoud van het programma zodat het relevant blijft voor elke geselecteerde start-up. Door te kiezen voor een kleine groep start-ups, kunnen we tijdens het traject betere persoonlijke begeleiding aanbieden.

Bij The Birdhouse gaat kwaliteit boven kwantiteit.

3. Dedicated mentoren

Tijdens de volledige duur van het programma staan er 37 mentoren klaar om je te adviseren.

Per start-up krijg je 2 mentoren toegewezen.
Als raadgever en vertrouwenspersoon staan ze met raad en daad voor je klaar. Ze delen hun expertise en stellen hun netwerk ter beschikking.

4. Personal coaching

We vinden het belangrijk dat je aan dezelfde snelheid groeit als je onderneming. Daarom voorzien we personal coaching sessies in het programma. Samen met onze in-house personal coach, An Dours, plannen we maandelijkse individuele sessies, op maat van je onderneming.

Een gezonde geest is het fundament van succes!

5. Co-working space

Gedurende de 6 maanden krijg je een bureau in onze co-working spaces in Gent of Antwerpen. Je zit tussen inspirerende mede entrepreneurs, hebt vergaderzalen ter beschikking en een receptie die je pakketjes en gasten ontvangt.

Je zal ons team vaak tegenkomen in de keuken voor een gezellige babbel terwijl je ongelimiteerd kan genieten van een tas koffie of thee.

6. Financiële ondersteuning

Tijdens het programma geniet je van hands-on ondersteuning bij het financieren van je onderneming: opstellen van een goed financieel plan, hulp en introducties voor het ophalen van kapitaal, aanvragen van een bankfinanciering en het verkrijgen van subsidies.

We stellen een investeringsfonds van 10 miljoen ter beschikking in samenwerking met Belfius.
Je krijgt m.a.w. de toegang tot alle middelen die je nodig hebt om te groeien.

Veelgestelde vragen

Exclusief en kwalitatief

The Birdhouse is een exclusief programma. Elke applicatieronde selecteren we 15 startups en scale-ups, die we verdelen over onze twee locaties in Gent en Antwerpen. Op die manier kunnen we garanderen dat elke startup voldoende ruimte, advies op maat en gepersonaliseerde ondersteuning krijgt.

Intensief programma

Zes maanden lang mag je in onze kantoorruimtes komen werken. Die zes maanden zijn gevuld met netwerkevents, coachingsessies, workshops, drinks, intensive courses, lunches, teambuildings, groepsessies, … Je gaat een intensief traject tegemoet, maar we maken op tijd ruimte voor wat ontspanning.

30 ervaren mentoren

Ervaring is de beste leerschool. Daarom geven we jouw startup een vast team van drie mentoren die hun jarenlange ervaring en breed netwerk volledig ter beschikking stellen. Zes maanden lang staan ze aan jouw zijde, als raadgever en vertrouwenspersoon. En misschien ook wel als investeerder.

Personal coaching voor duurzame groei

Om ervoor te zorgen dat je aan dezelfde snelheid groeit als je onderneming, voorziet The Birdhouse personal coaching sessies in het programma. Samen met onze in-house personal coach plannen we maandelijkse groepssessies en verschillende individuele sessies, op maat van jouw startup.

Kantoren in Gent en Antwerpen

Birdhouse startups mogen zes maanden lang in onze kantoren komen vertoeven. Elke startup krijgt een eigen werkplek in één van onze hippe werkruimtes in Gent of Antwerpen. Koffie en thee à volonté, nu en dan een netwerklunch en geregeld drinks en events georganiseerd door ons of door de startups zelf.

0% equity stake

Bij de start van je onderneming heb je je geld en aandelen het hardst nodig. Daarom vragen we je geen aandelen af te staan, en bieden we het programma volledig gratis aan, zonder addertje onder het gras. Je programma wordt volledig gefinancierd door onze partners en mentoren.

Media coverage

Ons marketing team blogt regelmatig over alles wat hier leeft, post updates op social media, vermeldt de startups in de nieuwsbrief en stuurt persberichten uit bij belangrijke gebeurtenissen. Voor onze events duiken we eerst in onze eigen poel van startups als we sprekers of pitchers zoeken.

Workshops door experts

Ons uitgebreide netwerk stelt ons in staat om samen te werken met de absolute experts uit het werkveld. Marketing workshops van Bart De Waele, pitch sessies van Ianka Fleerackers, workshops over digitale productiviteit of videomarketing, … Noem het maar op. Dat aanbod vullen we aan met suggesties van onze eigen startups.

Deals van onschatbare waarde

In ons netwerk zitten tal van sterke partners zoals Belfius, Securex en EY. Voor financieel advies, alles wat met HR te maken heeft en legal advice voor ondernemers kan je onder andere bij hen terecht. Daarnaast hebben we interessante partners die speciale kortingen voorzien voor onze startups.

Graduation event

Aan het einde van het accelerator programma vragen we je om nog één keer te pitchen voor een zaal vol mentoren, alumni, partners en investeerders. Toon het resultaat van je zes maanden hard werk en ga naar huis met een jaszak gevuld met nieuwe businesscards.

Een levendige community

The Birdhouse is ontstaan vanuit de Aerey community, een netwerk opgebouwd uit ondernemers, investeerders, coaches, partners en corporates. We organiseren regelmatig events voor ons netwerk. Genoeg kansen dus om nieuwe contacten te leggen met een potentiële co-founder, investeerder of klant.

Inspirerende omgeving

In onze kantoren word je constant omgeven door andere startups. Dat kan niet anders dan inspirerend werken. Elke maandagmiddag organiseren we een groepssessie waar je met andere startups kan pingpongen over je startersproblemen. Ook ons netwerk van alumni springt regelmatig binnen voor tips en advies.

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief

100% zero-spam voor entrepreneurs 
Bedankt voor je inschrijving!
Oops! Something went wrong while submitting the form
The Birdhouse Blog

Benieuwd naar de nieuwe open call? Schrijf je nu al in!

Bedankt! We hebben je inschrijving goed ontvangen. Succes!
Oops! Something went wrong while submitting the form