Programma

Hoe ziet het programma van The Birdhouse eruit?

Het accelerator programma start op 1 augustus 2017 en loopt 6 maanden lang. The Birdhouse is een exclusief en intensief traject, met als doel om de groei van je startup te versnellen.

Skills

Bij The Birdhouse verwerven alle start-ups en scale-ups de vaardigheden die ze vandaag én morgen nodig hebben. Als bedrijf word je klaargestoomd voor het ondernemersleven aan de hand van verschillende workshops - van sales en finance tot pitchen en marketing. Daarbij gaat The Birdhouse voor een intensieve maar persoonlijke en interactieve aanpak. Omdat we geloven dat we jouw bedrijf op die manier optimaal kunnen begeleiden in haar groei.

Personal coaching

Jouw start-up of scale-up wordt lang niet alleen op professioneel vlak begeleid. Naarmate je bedrijf groeit, doe jij dat ook. Niet alleen als ondernemer, maar ook als persoon. Om ervoor te zorgen dat bedrijf en ondernemer synchroon groeien, integreert The Birdhouse personal coaching in haar accelerator programma. Samen met een personal coach worden er maandelijkse groeps- en individuele sessies gepland die ook jou als persoon klaarstomen voor de volgende stap in je bedrijf. Zo ben je zeker dat jij als ondernemer de groei van je bedrijf kunt blijven ondersteunen, ook op lange termijn.

Mentorship

The Birdhouse zweert bij de kracht van mentorship. Concreet betekent dat: doorgewinterde ondernemers, afkomstig van diverse sectoren die hun opgebouwde ervaring en expertise met plezier doorgeven aan jouw bedrijf. Elke start-up/scale-up krijgt 2 à 3 mentors toegewezen die tweewekelijks vaste contactmomenten hebben. Daarbij wordt niets gedoceerd, laat staan met de vinger gewezen: alle mentors van The Birdhouse fungeren louter als klankbord.

Network

The Birdhouse, onze partners en de mentors beschikken over een gigantisch netwerk. We geven je scale-up of start-up met veel plezier toegang tot dat netwerk, zodat elke onderneming de kans krijgt zich volledig te ontplooien.

Omdat we zo geloven in de kracht van het netwerk, hebben we een aantal vaste gewoontes en contactmomenten vastgelegd gedurende ons accelerator programma. Het doel? Ervoor zorgen dat je de nodige ondernemersmentaliteit kweekt waarbij je in een aangenaam kader over jezelf en je project vertelt.

5 things of the week: hiermee wordt elke werkweek gestart. Elk bedrijf vertelt kort in vijf puntjes waar ze op dat moment mee bezig is. Zo blijven alle andere start-ups en scale-ups op de hoogte én kunnen ze hulp aan elkaar vragen waar en wanneer nodig.

Weekly lunch: elke dinsdagmiddag schuiven de bedrijven, het team van The Birdhouse en afwisselend enkele toonaangevende ondernemers aan tafel voor een gezamenlijke lunch. Aansluitend is er een soort van speeddate waarbij elke start-up/scale-up ervaringen kunnen uitwisselen met de uitgenodigde ondernemers in kwestie.

Outside inspiration: bij dit concept gaan we tweemaandelijks op bezoek bij een doorgewinterde ondernemer en zijn of haar bedrijf. Samen laten we ons inspireren door de successen en hindernissen die hun pad doorkruisten en hoe zij daarmee omgingen. Kortom: kennis wordt doorgegeven van generatie op generatie.

Start-up/scale-up drink: ook dit concept is tweewekelijks, maar gebeurt helemaal op initiatief van het bedrijf. Als start-up of scale-up neem jij de organisatie van een drink voor jouw rekening, waarbij je zelf het thema en de uitwerking bepaalt. Hét moment om in een aangename setting contacten te leggen met gelijkgezinden!

Duurzame groei

Bij The Birdhouse mikken we niet enkel op quick wins. We vinden het belangrijk dat je start- of scale-up ook na de voltooiing van ons acceleratorprogramma blijft groeien. Daarom streven we naar blijvende resultaten voor jouw onderneming. De workshops focussen op skills die je je hele ondernemersleven lang kan gebruiken, en ook de mentoren geven tips en ondersteuning die op lange termijn bruikbaar blijft. Op die manier zorgen we dat je onderneming succes blijft boeken, ook na The Birdhouse.

Exclusief en kwalitatief

The Birdhouse is een exclusief programma. Elke applicatieronde selecteren we 15 startups en scale-ups, die we verdelen over onze twee locaties in Gent en Antwerpen. Op die manier kunnen we garanderen dat elke startup voldoende ruimte, advies op maat en gepersonaliseerde ondersteuning krijgt.

Intensief programma

Zes maanden lang mag je in onze kantoorruimtes komen werken. Die zes maanden zijn gevuld met netwerkevents, coachingsessies, workshops, drinks, intensive courses, lunches, teambuildings, groepsessies, … Je gaat een intensief traject tegemoet, maar we maken op tijd ruimte voor wat ontspanning.

30 ervaren mentoren

Ervaring is de beste leerschool. Daarom geven we jouw startup een vast team van drie mentoren die hun jarenlange ervaring en breed netwerk volledig ter beschikking stellen. Zes maanden lang staan ze aan jouw zijde, als raadgever en vertrouwenspersoon. En misschien ook wel als investeerder.

Personal coaching voor duurzame groei

Om ervoor te zorgen dat je aan dezelfde snelheid groeit als je onderneming, voorziet The Birdhouse personal coaching sessies in het programma. Samen met onze in-house personal coach plannen we maandelijkse groepssessies en verschillende individuele sessies, op maat van jouw startup.

Kantoren in Gent en Antwerpen

Birdhouse startups mogen zes maanden lang in onze kantoren komen vertoeven. Elke startup krijgt een eigen werkplek in één van onze hippe werkruimtes in Gent of Antwerpen. Koffie en thee à volonté, nu en dan een netwerklunch en geregeld drinks en events georganiseerd door ons of door de startups zelf.

0% equity stake

Bij de start van je onderneming heb je je geld en aandelen het hardst nodig. Daarom vragen we je geen aandelen af te staan, en bieden we het programma volledig gratis aan, zonder addertje onder het gras. Je programma wordt volledig gefinancierd door onze partners en mentoren.

Media coverage

Ons marketing team blogt regelmatig over alles wat hier leeft, post updates op social media, vermeldt de startups in de nieuwsbrief en stuurt persberichten uit bij belangrijke gebeurtenissen. Voor onze events duiken we eerst in onze eigen poel van startups als we sprekers of pitchers zoeken.

Workshops door experts

Ons uitgebreide netwerk stelt ons in staat om samen te werken met de absolute experts uit het werkveld. Marketing workshops van Bart De Waele, pitch sessies van Ianka Fleerackers, workshops over digitale productiviteit of videomarketing, … Noem het maar op. Dat aanbod vullen we aan met suggesties van onze eigen startups.

Deals van onschatbare waarde

In ons netwerk zitten tal van sterke partners zoals Belfius, Securex en EY. Voor financieel advies, alles wat met HR te maken heeft en legal advice voor ondernemers kan je onder andere bij hen terecht. Daarnaast hebben we interessante partners die speciale kortingen voorzien voor onze startups.

Graduation event

Aan het einde van het accelerator programma vragen we je om nog één keer te pitchen voor een zaal vol mentoren, alumni, partners en investeerders. Toon het resultaat van je zes maanden hard werk en ga naar huis met een jaszak gevuld met nieuwe businesscards.

Een levendige community

The Birdhouse is ontstaan vanuit de Aerey community, een netwerk opgebouwd uit ondernemers, investeerders, coaches, partners en corporates. We organiseren regelmatig events voor ons netwerk. Genoeg kansen dus om nieuwe contacten te leggen met een potentiële co-founder, investeerder of klant.

Inspirerende omgeving

In onze kantoren word je constant omgeven door andere startups. Dat kan niet anders dan inspirerend werken. Elke maandagmiddag organiseren we een groepssessie waar je met andere startups kan pingpongen over je startersproblemen. Ook ons netwerk van alumni springt regelmatig binnen voor tips en advies.

Ben jij een ambitieuze ondernemer?

De inschrijvingsronde is voorbij. Schrijf je alvast in voor de volgende ronde!
Schrijf je in

Benieuwd naar de nieuwe open call? Schrijf je nu al in!

Bedankt! We hebben je inschrijving goed ontvangen. Succes!
Oops! Something went wrong while submitting the form