Selectieprocedure:

Voorwaarden voor start-ups en scale-ups:

Er worden 15 ondernemingen toegelaten tot het Birdhouse acceleratorprogramma. We selecteren de start-ups en scale-ups die het meest uit ons programma kunnen halen. Bij de selectie houden we rekening met de volgende aspecten: 

Product

Je hebt (idealiter) al een prototype, proof of concept of MVP. Het doel is om veel te kunnen groeien op korte termijn. Als je nog in de conceptfase zit, dan denken we dat je meer uit Birdhouse haalt wanneer je meedoet aan een latere inschrijvingsronde van het acceleratorprogramma.

Een sterk team

We merken dat start-ups meestal met 2 of 3 actieve founders deelnemen aan het programma. Natuurlijk zijn single founders even welkom!

Je beschikbaarheid

Als je de komende 6 maanden veel in het buitenland zit of niet full-time met je onderneming kunt bezig zijn, dan raden we je eveneens aan je in te schrijven voor een latere inschrijvingsronde.

Wat telt niet mee:

De sector van je onderneming. Start-ups en scale-ups uit elke sector komen in aanmerking voor het acceleratorprogramma.

De inschrijvingen en selecties gebeuren in 4 stappen:

Deze data gelden voor de applicatieronde van najaar 2019.

1. Inschrijven

Periode: 10 september tot 8 november

Zo werkt het: laat je gegevens achter op het formulier via de inschrijvingspagina. We sturen je achteraf een GUST-formulier waar je meer info geeft over je onderneming en de founders. Je inschrijving is pas geldig als we het
GUST-formulier ontvangen hebben.

2. Jury

Periode: 18 november tot 22 november

Zo werkt het: na een uitgebreide screening laten we op 13 november weten of je al dan niet in de volgende ronde zit. De top 70 wordt uitgenodigd om te pitchen voor een jury van mentoren en het Birdhouse-team. Je pitch duurt 10 minuten en wordt gevolgd door een vragenronde van 20 minuten.

3. Speeddates

Datum: 2 en 3 december

Zo werkt het: de top 30 nodigen we uit voor speeddates met mentoren. Hierna selecteren we de 15 ondernemingen die deel gaan uitmaken van Birdhouse.

4. Bekendmaking

Datum: 5 december

Zo werkt het: De 15 finalisten worden verwittigd op 5 december. Het acceleratorprogamma gaat van start op maandag 6 januari.

Nog vragen?

Bezoek onze FAQ-pagina voor meer informatie en details rond de inschrijving, selectie en je deelname aan het accelerator programma.

Benieuwd naar de nieuwe open call? Schrijf je nu al in!

Bedankt! We hebben je inschrijving goed ontvangen. Succes!
Oops! Something went wrong while submitting the form

READY TO GROW?

Birdhouse brengt jouw start-up naar the next level. Schrijf je vandaag in en wie weet pitch jij binnenkort voor onze jury.

Schrijf je in