Selectieprocedure:

Voorwaarden voor start-ups en scale-ups:

Er worden 15 ondernemingen toegelaten voor het Birdhouse acceleratorprogramma, we selecteren vooral start-ups en scale-ups die het meest uit ons programma kunnen halen. Met de volgende eigenschappen houden we rekening mee bij de selectie:

Product

Je hebt (idealiter) al een prototype, proof of concept of MVP. Het doel is om veel te kunnen groeien op korte termijn, als je nog in de conceptfase zit, dan denken we dat je meer uit The Birdhouse haalt wanneer je meedoet aan een latere inschrijvingsronde van het acceleratorprogramma.

Een sterk team

We merken dat de start-ups met (meestal) 2 of 3 actieve founders deelnemen aan het programma. Natuurlijk zijn single founders even welkom!

Je beschikbaarheid

Als je de komende 6 maanden veel in het buitenland zit of niet full-time met je onderneming kunt bezig zijn, dan raden we je eveneens aan je in te schrijven voor een latere inschrijvingsronde.

Wat telt niet mee:

De sector van je onderneming

Start-ups en scale-ups uit elke sector komen in aanmerking voor het accelerator programma van The Birdhouse.

De inschrijvingen en selecties voor The Birdhouse gebeuren in 4 stappen:

Deze data gelden voor de applicatieronde van voorjaar 2019. Momenteel is de inschrijvingsfase gesloten. Meedoen bij de volgende selecties? Rechtsboven kan je alvast voorinschrijven voor de volgende ronde.

1. Inschrijven

Periode: 18 februari tot 3 april

Zo werkt het: laat je gegevens achter op het formulier via de inschrijvingspagina. We sturen je achteraf een GUST-formulier waar je meer info geeft over je onderneming en de founders. Je inschrijving is pas geldig als we het
GUST-formulier ontvangen hebben.

2. Jury

Periode: 15 april tot 20 april

Zo werkt het: na een uitgebreide screening laten we op 9 april weten of je al dan niet in de volgende ronde zit. Deze top 70 wordt uitgenodigd om te pitchen voor een jury van mentoren en het Birdhouse-team. Je pitch duurt 10 minuten en wordt gevolgd door een vragenronde van 20 minuten.

3. Speeddates

Datum: 2 en 3 mei

Zo werkt het: de top 30 nodigen we uit voor speeddates met mentoren. Hierna selecteren we de 15 ondernemingen die deel gaan uitmaken van The Birdhouse.

4. Bekendmaking

Datum: 6 mei

Zo werkt het: De 15 finalisten worden verwittigd op 6 mei. Op 14 mei brengen we de pers op de hoogte. Een kleine week later verwelkomen we jullie graag in onze coworkingspaces. Het accelerator progamma gaat van start op maandag 3 juni.

Nog vragen?

Bezoek onze FAQ-pagina voor meer informatie en details rond de inschrijving, selectie en je deelname aan het accelerator programma.

Benieuwd naar de nieuwe open call? Schrijf je nu al in!

Bedankt! We hebben je inschrijving goed ontvangen. Succes!
Oops! Something went wrong while submitting the form

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief

100% zero-spam voor entrepreneurs 
Bedankt voor je inschrijving!
Oops! Something went wrong while submitting the form