Selectie

De inschrijvingen en selecties voor The Birdhouse gebeuren in 4 stappen:

Deze data gelden voor de applicatieronde van najaar 2018.

1. Inschrijven zijn gesloten!

Periode: 1 aug t.e.m. 28 sept

Zo werkt het: laat je gegevens achter op het formulier via de inschrijvingspagina. We sturen je achteraf een GUST-formulier waar je meer info geeft over je onderneming en de founders. Je inschrijving is pas geldig als we het
GUST-formulier ontvangen hebben. Hulp nodig? Gebruik gerust onze Startup Pitch Generator.

2. Jury

Periode: 8 okt t.e.m. 13 okt

Zo werkt het: na een uitgebreide screening laten we op 4 oktober weten of je al dan niet in de volgende ronde zit. Deze top 70 wordt uitgenodigd om te pitchen voor een jury van mentoren en het Birdhouse-team. Je pitch duurt 10 minuten en wordt gevolgd door een vragenronde van 20 minuten.

3. Speeddates

Datum: 18 en 19 okt

Zo werkt het: de top 30 nodigen we uit voor speeddates met mentoren. Hierna selecteren we de 15 ondernemingen die deel gaan uitmaken van The Birdhouse.

4. Bekendmaking

Datum: 23 en 25 okt

Zo werkt het: De 15 finalisten worden verwittigd op 23 oktober. Op 25 oktober brengen we de pers op de hoogte. Een kleine week later verwelkomen we jullie graag in onze coworkings. Het acceleratorprogamma gaat van start op 31 oktober.

Voorwaarden voor start-ups en scale-ups

Aangezien er maar 15 ondernemingen toegelaten worden aan The Birdhouse, selecteren we vooral start-ups en scale-ups die het meest uit ons programma kunnen halen. Met de volgende eigenschappen houden we rekening bij de selectie:

Product

Je hebt idealiter al een prototype, proof of concept of MVP. Het doel is om veel te kunnen groeien op korte termijn, dus als je nog in de conceptfase zit, dan denken we dat je meer uit The Birdhouse haalt wanneer je meedoet aan een latere ronde van het acceleratorprogramma.

Een sterk team

We merken dat de start-ups met meestal 2 of 3 founders actief kunnen deelnemen aan het programma. Natuurlijk zijn single founders even welkom!

Je beschikbaarheid

Als je de komende 6 maanden veel in het buitenland zit of niet full-time met je onderneming kunt bezig zijn, dan raden we je eveneens aan je in te schrijven voor een latere ronde.

Wat telt niet mee:

De sector van je onderneming

Start-ups en scale-ups uit elke sector komen in aanmerking voor het accelerator programma van The Birdhouse.

Nog vragen?

Bezoek onze FAQ-pagina voor meer informatie en details rond de inschrijving, selectie en je deelname aan het accelerator programma.

Benieuwd naar de nieuwe open call? Schrijf je nu al in!

Bedankt! We hebben je inschrijving goed ontvangen. Succes!
Oops! Something went wrong while submitting the form