Programma-overzicht: expert sessies

Strategic Month:
let's find focus

Om start-ups een succesvol programma te laten voltooien, moeten ze eerst vaststellen wat de focus voor de komende maanden zal zijn. Tijdens de eerste maand van het programma worden de start-ups intensief uitgedaagd om na te denken over wat ze doen en om duidelijke Key Performance-indicatoren vast te stellen.

Go-To-Market:
who are you selling to

Het resultaat van deze workshops is een uitgebreide lijst van pragmatische en direct uitvoerbare Go-to-Market-opties die rechtstreeks bijdragen aan  verdere groei of verbetering van het bedrijfsrendement. Voor
start-ups is het cruciaal om tractie snel te genereren. Maar waar begin je? Wie is de ideale klant? Hoe ga je je strategisch positioneren tegenover je klantensegment?

Funding:
investor ready

Wanneer we voelen dat een start-up tractie en groei genereert, organiseren we bijeenkomsten met ons netwerk (PMV financiering, subsidies, business angels en investeringsfondsen ) over nieuwe fondsenwerving rondes. We kijken samen met jou naar je businessmodel, maken een financieel plan op en bekijken op basis hiervan de financieringsnood.

Your start-up needs Marketing-Month

Omdat start-ups beperkte hoeveelheden resources hebben, wordt marketing vaak een 'nice-to-have'. Tijdens deze workshops krijg je een kader aangeboden dat je zal begeleiden bij het uitvoeren van jouw marketingstrategie.
Specifieke voorbeelden en ideeën zullen worden besproken tijdens deze sessies.

Building a winning start-up team

Teamdynamiek staat centraal in het succes of falen van een startup. Voor startende oprichters is hun bedrijf hun leven: bedrijfssuccessen zijn een emotioneel hoogtepunt en als het bedrijf in de problemen zit, denken daar alle oprichters aan. Daarom is het team in een vroeg stadium van de start veel meer dan alleen een aantal werknemers.

Building a start-up sales machine

Start-ups hebben 3 doelen: sell, sell more, take over the world! De vraag is vaak: maar hoe? Hoe zet je een degelijke sales structuur op? Hoe communiceer ik met prospects en klanten? Welke sales tactics kan ik toepassen?

Legal standpoint:
protect your start-up

Hoe wapen ik mijn onderneming tegen de belangrijkste legal pitfalls? Wat is een goede aandeelhoudersovereenkomst? Wat met intellectual property? Zijn termsheets nodig?

Become pitch perfect

Je pitch perfectioneren doen we het hele programma lang. De laatste maand preppen we je voor Graduation Day, waar je voor een publiek van 300 man je finale pitch zal brengen.


Een aantal workshops zijn verplicht voor alle founders. Andere workshops zijn optioneel of worden georganiseerd op vraag van start-ups. De workshops en sessies zijn overigens prima netwerkmomenten en inspiratiebrengers: je kan sparren met je collega start-ups, met de aanwezige mentoren, en met de sprekers zelf.

Hoe kunnen we dit allemaal aanbieden?

Met onze accelerator maken wij jouw start-up op zes maanden tijd investor ready. In deze zes maanden investeren wij energie in jouw start-up samen met onze partners en mentoren. Op deze manier kan jij na zes maanden schalen en een nieuwe fase beginnen. In ruil voor deze investering langs onze kant vragen wij equity.

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief

100% zero-spam voor entrepreneurs 
Bedankt voor je inschrijving!
Oops! Something went wrong while submitting the form