Wat is The Birdhouse?


The Birdhouse Missie & Visie

Entrepreneurial mentorship — because it’s all about the mindset.
Hands-on experience with go-to-market — national & international.
Building an infrastructure to empower start-ups — because it’s all about scalability.
Providing privileged access to smart investors — because ambition goes with money.

Wat wij bieden: mentoring, programma, netwerk, ...

Mentoring

Ambitie gaat niet enkel over ambitieuze doelen hebben. Ambitie gaat over alles geven om elke dag beter te worden. Het is belangrijk dat je deze doelen niet opgeeft noch je focus verliest. De mentoren zijn een groep van ondernemers en senior executives, stuk voor stuk met een enorm succesvol track record en
een uitgebreid netwerk. Zij zijn degenen die samen met jou alles geven om jouw doelen te bereiken.
Elke start-up krijgt 2 a 3 vaste mentoren die op het eind van het selectieproces gematcht worden.

De tweewekelijkse mentor meetings zorgen ervoor dat je jouw focus kunt behouden doorheen het programma.

Programma

Wekelijks organiseren we relevante workshops door succesvolle ondernemers en experts die je niet zomaar elders aantreft in het start-up landschap. Onze maandelijkse netwerkdiners voorzien mentoren, interessante gasten uit ons netwerk en jou van een ontspannend moment om samen rond de tafel te hangen. Je leert tijdens het programma zeker meer dan 100 nieuwe mensen kennen die interessant kunnen zijn voor het verder uitbouwen van jouw ondernemersverhaal. We motiveren je dus om op elk moment zowel vragen te stellen als te luisteren naar de ervaringen van anderen.

Building Blocks

  • Strategic Month: let’s find focus
  • Go-To-Market Month: who are you selling to
  • Building a Start-up Sales Machine Month
  • Your Start-up Needs Marketing Month
  • Influence & Lead Month
  • The Best is Yet to Come Month
  • Funding

Voor meer informatie hierover, bekijk: https://www.gobirdhouse.com/accelerator/workshops

Community

Entrepreneurs in residence bij Birdhouse Gent & Birdhouse Antwerpen

Aanwezigheid tijdens de kantooruren resulteert in snelle updates over de voortgang van jouw start-up en biedt iedereen de kans om vragen te stellen aan de community. We zijn er niet om te vertellen wat je moet doen, hoe snel, waar en wanneer. We kunnen je wel vertellen dat de kruisbestuiving die op ons kantoor ontstaat je in staat stelt om een langdurige relatie en vertrouwensband op te bouwen met zeer veel interessante contacten die je zal opdoen tijdens het programma. Daarom is het verblijf van onze start-ups in ons kantoor gedurende ons programma een belangrijk gegeven!

Community

Je komt terecht in een zeer hechte community waar je snel en veel interessante mensen ontmoet. Zowel collega-ondernemers als mentoren, personal coaches, financiële experten, connecties met grote bedrijven, investeerders, noem maar op. Tijdens jouw deelname aan het programma bouw je een gigantisch netwerk in sneltempo. We organiseren introducties binnen ons netwerk en doen er alles aan om het Birdhouse netwerk tijdens het programma nog verder uit te breiden met contacten die specifiek relevant zijn voor jouw start-up!

Team Birdhouse

Het Birdhouse team staat klaar om te doen wat er moet gebeuren. Wij helpen je de chaos te verwerken die bij snelle groei hoort. Daarom bouwen we elke dag aan een organisatie die de beste ondersteuning biedt voor jouw ambitie. Onze Birdhouse managers zorgen voor een aangenaam en vlot verblijf in onze kantoren. Op gebied van Finance, Marketing & HR bij start-ups heeft ons team ook al heel wat expertise opgedaan, dus daar delen we ook graag onze expertise over met de start-ups.

Netwerk & Partners

Belfius

Samen met onze partner Belfius maken wij het mogelijk om start-ups succesvoller te maken. Door de handen in elkaar te slaan, faciliteren we de ondersteuning van start-ups binnen het Belgisch ecosysteem door kapitaal en kennis te delen. Zo hebben we een snellere toegang tot bancaire kredieten door een zeer nauwe samenwerking met de kredietafdeling, alsook creëerden we samen met Belfius start-up vriendelijke bullet leningen, exclusief voor de Birdhouse start-ups.

Toegang tot EY-expertise

Dankzij onze partnership met EYnovation kunnen we gratis toegang bieden tot expertise van EY. Tijdens de inhouse one-on-one sessies met EY-experten krijg je als start-up waardevolle consulting op maandelijkse basis en een eerste lijn naar verdere dienstverlening aan start-up vriendelijke tarieven, indien nodig.

Personal coaching van An Dours

Eén keer in de maand kan je samenzitten met onze inhouse personal coach An Dours voor individuele coaching sessies. We geloven dat duurzaam ondernemen gepaard gaat met een productieve en creatieve geest. Zulke sessies zijn bedoeld om inzichten te verwerven in je leiderschap als founder en werkefficiëntie hiermee te versterken binnen jouw eigen start-up cultuur. Want een gefocuste geest zorgt voor stabiliteit in deze cruciale groeifase.

Birdhouse heeft ons samen met de mentoren geholpen om onze ideale strategie uit te stippelen en de nodige prioriteiten vast te leggen. Doorheen het traject komt elk aspect van bedrijfsvoering naar boven en word je bij elk onderwerp uitstekend begeleid. Ook dankzij de samenwerking met Belfius was het vinden van extra kapitaal een stuk eenvoudiger. - Jonathan Carette & Anthony Viaene van Dropon.io

Hulp bij Funding

Belfius bullet krediet (enkel en alleen voor Birdhouse start-ups)

Speciaal voor de start-ups van Birdhouse creëerden we met Belfius een bullet krediet van 50.000 euro, slechts terug te betalen na 3 jaar, aan zeer lage interestvoet en zonder persoonlijke waarborgen. Dit bullet krediet kan gedurende het programma eenvoudig aangevraagd worden met hulp van het Birdhouse team. Snelheid voor onze start-ups is uitermate belangrijk: de aanvragen van Birdhouse start-ups worden dan ook prioritair behandeld door de bank.

(andere) Bancaire kredieten

Deze zijn uiteraard op maat te bekomen voor de start-ups van Birdhouse. Het Birdhouse team bekijkt samen met de start-ups welk dossier het beste is om bij de bank in te dienen en door onze zeer nauwe relatie leert de ervaring dat we op die manier ook snel tot positieve beslissingen komen.

Er is voor de start-ups van Birdhouse geen enkele verplichting om bij Belfius klant te worden gedurende het traject.

Kapitaalronde

Wanneer we voelen dat een start-up tractie en groei genereert, organiseren we bijeenkomsten met ons netwerk (PMV financiering, subsidies, business angels en investeringsfondsen) over nieuwe fondsenwervingen. Onze solide relaties en kennis van de afgelopen drie jaar zijn belangrijke troeven die onze ondernemers helpen tijdens hun kapitaalrondes. We bekijken samen met jou jouw businessmodel, maken samen een financieel plan op en bekijken op basis hiervan de werkelijke financieringsnood. We bepalen samen de ideale financieringsmix en helpen die vervolgens ook aan te trekken. Zowel PMV financiering, subsidies als equity financiering bij business angels en venture capitalists zijn zaken waar we reeds grondige ervaring mee hebben.

Mede dankzij de Birdhouse hebben wij op amper 2 maanden succesvol een financieringsronde ter waarde van 900.000€ afgerond. Naast de enorme expertise onderscheid Birdhouse zichzelf door een ongelooflijk commitment. Op het moment dat we te horen kregen dat onze financieringsronde een succes was kon je pas echt zien hoe betrokken iedereen was. We waren samen door enkele moeilijke momenten gegaan en we hebben samen gejuicht wanneer we ons doel bereikt hadden. De steun en toewijding die ik in die 2 maanden gevoeld heb was van cruciaal belang voor het slagen van onze ronde. De birdhouse is voor ons veel meer dan een consultant of een aanspreekpunt, het is een ecosysteem met mensen die écht om je geven. - Wout Meuleman van BeerSelect

Subsidies

Door samenwerking met onze partners begeleiden we onze start-ups ook bij het aanvragen van KMO-groeisubsidies, innovatietrajecten en bekijken we samen wat de mogelijkheden zijn voor het aanvragen en binnenhalen van subsidies.

Hoe kunnen we dit allemaal aanbieden?

Met onze accelerator maken wij jouw start-up op zes maanden tijd investor-ready, en klaar om echt door te groeien naar een scale-up fase. In deze periode investeren wij tijd, energie en geld in jouw start-up, samen met onze partners en mentoren. Op deze manier kan jij na het programma van zes maanden verder succesvol schalen en aan een nieuwe fase van je onderneming beginnen.

Dit programma kost natuurlijk geld.
Door ons uitgebreid partnership met Belfius, betaalt Belfius sinds begin 2018 de programmakost voor de start-ups die we selecteren. De start-ups betalen dus deze kost niet.

In ruil hiervoor krijgen Belfius en onze mentoren een volgrecht om bij komende kapitaalrondes gedurende 3 jaar mee te mogen investeren, als (en enkel als) jullie gedurende deze 3 jaar kapitaal zouden ophalen. Dit investeringsrecht bepaalt niet de waardering van de start-up of geeft Belfius en de mentoren ook geen speciale rechten op andere voorwaarden. Er wordt dus geïnvesteerd aan de voorwaarden van de kapitaalronde die plaatsvindt op dat moment.

Belangrijk om weten: alle investeringsrechten vervallen volledig indien Belfius en de mentoren beslissen om bij de eerstvolgende kapitaalronde niet in te stappen. Wij geloven dat dit investeringsrecht een start-up vriendelijke manier is om van de start-up ook een engagement te vragen in ruil voor het programma.

Terwijl vele andere accelerator programma’s een directe investering in het kapitaal van de start-up koppelen aan het programma (bijv. 50k euro voor x%), kiezen wij er resoluut voor om dit niet te doen. Dit omdat we niet geloven dat het terecht is om de start-ups in ons programma per definitie allemaal dezelfde waardering te geven op de moment dat ze bij ons in het programma komen. Op deze manier houden onze ondernemers hun aandelen nog langer in eigen bezit en kan er enkel ingestapt worden als er daadwerkelijk een nood is aan extern kapitaal en aan de juiste voorwaarden op dat moment.

Het programma is ook bij ons dus een engagement langs beide kanten! En dat zorgt er voor dat we mooie resultaten kunnen bekomen, omdat alle betrokken partijen gealigneerde belangen hebben, namelijk het succes van jouw start-up!

Partners

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief

100% zero-spam voor entrepreneurs 
Bedankt voor je inschrijving!
Oops! Something went wrong while submitting the form