« Terug naar de mentors

Dirk Dewulf

Founder AdSpice

Mentoring these startups

"In God we trust; all others must bring data."

Na een carrière van meer dan 20 jaar in online banking en de media besloot Dirk in 2018 om het roer om te gooien en zijn kennis en ervaring in een breder perspectief ter beschikking te stellen.

Met AdSpice helpt Dirk bedrijven met het ontwikkelen van ambitieuze business cases, het implementeren van slimme meetsystemen voor hun marketing, sales of andere bedrijfsprocessen en bij het ontwikkelen van krachtige online brands.

Dirk begon zijn carrière mediabedrijven zoals Lannoo, De Pergroep en Mediahuis. Nadien heeft hij de overstap gemaakt naar de bankenwereld, waar hij bij Rabobank.be Directeur Marketing was en vervolgens voor NIBC Direct België een online bank uit de grond heeft gestampt. Begin 2015 keerde hij terug naar De Persgroep als General Manager voor de online services waar merken als Tweakers.net, Vacature.com, Regiojobs.be en Spaargids.be onder zijn verantwoordelijkheid vielen. Midden 2018 startte hij zijn eigen adviesbedrijf AdSpice.

Wat hij start-ups wilt bijbrengen? "Een goed idee en veel enthousiasme alleen volstaan niet. Er moet potentieel aanwezig zijn om een business uit te bouwen. Er moet over nagedacht zijn. Is er een markt? Is die groot genoeg? Zijn er alternatieven en/of concurrenten? Hoe evolueert de markt? Is er specifieke kennis vereist en waar kan je die vinden? Het zijn die vragen die gesteld moeten worden alvorens je tijd, geld en energie in een project steekt."

"Het leuke aan werken met start-ups is de ongelofelijke hoeveelheid creatieve energie en drive die aanwezig is. Bovendien opent het steeds weer een venster op nieuwe manieren waarop nieuwe technologieën kunnen worden benut."

Zijn belangrijkste toegevoegde waarde voor de start-ups bestaat uit drie delen: als marketeer is hij jaren bezig geweest met producten en concepten in de markt te zetten. Die jarenlange marketingervaring kan hij optimaal benutten als Birdhousementor. Daarnaast heeft hij enorm veel kennis over online brands. Rabobank.be, NIBC-Direct.be, Vacature.com, Spaargids.be, Tweakers.net, ... Het zijn allemaal online merken die de laatste jaren succesvol in de markt hebben gestaan. Uiteraard is ook de toegang tot het medianetwerk van Dirk een enorme troef voor de start-ups. Gezien zijn jaren ervaring binnen Mediahuis en De Persgroep beschikt hij uiteraard over een breed scala aan relevante contacten.

Benieuwd naar de nieuwe open call? Schrijf je nu al in!

Bedankt! We hebben je inschrijving goed ontvangen. Succes!
Oops! Something went wrong while submitting the form