« Terug naar de mentors

Dirk Dewulf

General manager Persgroep Online services

Mentoring these startups

"In God we trust; all others must bring data."

Dirk is al heel zijn carrière actief in bedrijven die worstelen met de intrede van nieuwe technologie in een relatief oude sector. De eerste jaren was dat in mediabedrijven zoals Lannoo, De Pergroep en Mediahuis. Nadien heeft hij de overstap gemaakt naar de bankenwereld, waar hij bij Rabobank.be Directeur Marketing was en vervolgens voor NIBC Direct België een online bank uit de grond heeft gestampt. Sinds 2015 is hij terug actief bij De Persgroep als General Manager voor de online services. Onder andere Tweakers.net, Vacature.com, Regiojobs.be en Spaargids.be vallen onder zijn pakket.

"Het leuke aan werken met start-ups is de ongelofelijke hoeveelheid creatieve energie en drive die aanwezig is. Bovendien opent het steeds weer een venster op nieuwe manieren waarop nieuwe technologieën kunnen worden benut."

Wat hij start-ups wilt bijbrengen? "Een goed idee en veel enthousiasme alleen volstaan niet. Er moet potentieel aanwezig zijn om een business uit te bouwen. Er moet over nagedacht zijn. Is er een markt? Is die groot genoeg? Zijn er alternatieven en/of concurrenten. Hoe evolueert de markt? Is er specifieke kennis vereist en waar kan je die vinden? Het zijn die vragen die gesteld moeten worden alvorens je tijd, geld en energie in een project steekt."

Zijn belangrijkste toegevoegde waarde voor de start-ups bestaat uit drie delen: als marketeer is hij jaren bezig geweest met producten en concepten in de markt te zetten. Die jarenlange marketingervaring kan hij optimaal benutten als Birdhousementor. Daarnaast heeft hij enorm veel kennis over online brands. Rabobank.be, NIBC-Direct.be, Vacature.com, Spaargids.be, Tweakers.net, ... Het zijn allemaal online merken die de laatste jaren succesvol in de markt hebben gestaan. Uiteraard is ook de toegang tot het medianetwerk van Dirk een enorme troef voor de start-ups; als General Manager van De Persgroep Online Services beschikt Dirk uiteraard over een breed scala aan relevante contacten.

Benieuwd naar de nieuwe open call? Schrijf je nu al in!

Bedankt! We hebben je inschrijving goed ontvangen. Succes!
Oops! Something went wrong while submitting the form