« Terug naar de mentors

Dirk Dewulf

General Manager Unpaid

Mentoring these startups

"In God we trust; all others must bring data."

Na een carrière van meer dan 20 jaar in online banking en de media besloot Dirk in 2018 het roer om te gooien en zelf als ondernemer te beginnen. Hij doet dit onder meer door te participeren in WinWinner en The Harbour als bestuurder en mee de strategische lijnen helpen uitzetten. Grootste deel van zijn tijd spendeert hij bij Unpaid: een legaltech bedrijf opgericht door Jeroen De Man in 2016. Unpaid werd opgericht binnen het kantoor De Groote – De Man. De hoofdfocus van Unpaid ligt er in om bedrijven op een eenvoudige, transparante, snelle en goedkope manier bij te staan bij het innen van hun onbetwiste en onbetaalde B2B facturen. Binnen The Birdhouse vonden Jeroen en Dirk een perfecte omgeving om hun handen in elkaar te slaan en een ambitieus groeiplan voor Unpaid te ontwikkelen.

Dirk begon zijn carrière bij mediabedrijven zoals Lannoo, De Pergroep en Mediahuis. Nadien heeft hij de overstap gemaakt naar de bankwereld, waar hij bij Rabobank.be Directeur Marketing was en vervolgens voor NIBC Direct België: een online bank die hij uit de grond heeft gestampt. Begin 2015 keerde hij terug naar De Persgroep als General Manager voor online services waarbij Tweakers.net, Vacature.com, Regiojobs.be en Spaargids.be onder zijn verantwoordelijkheid vielen.

Wat hij start-ups wil bijbrengen? Een goed idee en veel enthousiasme volstaan niet. Er moet potentieel aanwezig zijn om een business uit te bouwen. Er moet over nagedacht zijn. Is er een markt? Is die groot genoeg? Zijn er alternatieven en/of concurrenten? Hoe evolueert de markt?
Is er specifieke kennis vereist en waar kan je die vinden? Het zijn deze vragen die gesteld moeten worden alvorens je tijd, geld en energie in een project steekt.

Het leuke aan werken met start-ups is de ongelofelijke hoeveelheid creatieve energie en de drive die aanwezig is. Bovendien opent het steeds weer een venster om nieuwe technologieën te ontdekken.

Zijn toegevoegde waarden voor start-ups bestaan uit drie delen: als marketeer is hij jarenlang bezig geweest met producten en concepten in de markt te zetten. Deze marketingervaring kan hij optimaal benutten als Birdhouse mentor. Daarnaast heeft hij enorm veel kennis over online brands. Rabobank.be, NIBC-Direct.be, Vacature.com, Spaargids.be, Tweakers.net, .. . Het zijn allemaal online merken die succesvol in de markt staan. Uiteraard is de toegang tot het medianetwerk van Dirk een enorme troef voor de start-ups. Gezien zijn jaren ervaring binnen Mediahuis en De Persgroep beschikt hij uiteraard over een breed scala aan relevante contacten.

Benieuwd naar de nieuwe open call? Schrijf je nu al in!

Bedankt! We hebben je inschrijving goed ontvangen. Succes!
Oops! Something went wrong while submitting the form