« Terug naar de mentors

Dirk Dewulf

General manager Persgroep Online services

Mentoring these startups

"In God we trust; all others must bring data."

Ik ben mijn hele carrière actief geweest in bedrijven die worstelen met met het binnenkomen van nieuwe technologie in een relatief oude sector. De eerste jaren was dit in mediabedrijven zoals Lannoo, De Pergroep en Mediahuis. Nadien heb ik een overstap gemaakt naar de bankwereld waar ik bij Rabobank.be directeur marketing was en vervolgens voor NIBC Direct in België een online bank uit de grond heb gestampt. Sinds begin 2015 ben ik terug actief bij De Persgroep als general manager voor de online services. Deze omvatten, tweakers.net, Vacature.com, regiojobs.be en Spaargids.be.

‍Een goed idee en veel enthousiasme alleen volstaan niet. Er moet een potentieel aanwezig zijn om een business uit te bouwen en hier moet over nagedacht zijn. Is er een markt? Is die groot genoeg? Zijn er alternatieven en/of concurrenten. Hoe evolueert de markt? Is er specifieke kennis vereist en waar kan je die vinden? Enz, enz. Allemaal relevante vragen die moeten worden gesteld alvorens je tijd, geld en energie in een project gaat steken.

Mijn belangrijkste toegevoegde waarde voor de start-ups bestaat uit 3 delen. Om te beginnen heb ik natuurlijk heel wat marketing ervaring. Als marketeer ben ik jaren bezig geweest met producten en concepten in de markt zetten. Daarnaast heb ik ervaring met online merken. Rabobank.be, NIBC-Direct.be, Vacture.com, Spaargids.be, Tweakers.net. Allemaal online merken die de laatste jaren succesvol in de markt hebben gestaan. Finaal denk ik dat, voor heel wat start-ups, de toegang tot het media netwerk belangrijk kan zijn. Als General manager van De Persgroep online services heb ik op dat vlak uiteraard een uitgebreid netwerk.

Het leuke aan werken met start-ups is de ongelofelijke hoeveelheid creatieve energie en drive die aanwezig is. Bovendien opent het steeds weer een venster op nieuwe manieren waarop nieuwe technologieën kunnen worden benut.

Benieuwd naar de nieuwe open call? Schrijf je nu al in!

Bedankt! We hebben je inschrijving goed ontvangen. Succes!
Oops! Something went wrong while submitting the form