The Birdhouse

Het accelerator programma voor en door ondernemers!

50
Ervaren Mentoren in onze community
€7.5M
Kapitaal opgehaald door Birdhouse Start-ups 
240
mensen die werken voor Birdhouse start-ups
83
 Start-ups
& scale-ups sinds 2016

Dedicated mentorship

Onze 50 mentoren uit allerlei sectoren engageren zich om jou te begeleiden tijdens de duur van het programma. Ze stellen hun jarenlange expertise en netwerk ter beschikking om jou te adviseren bij al je strategische beslissingen.

Coworking en netwerk

Je werkt 6 maanden vanuit onze coworking in Gent of Antwerpen. Je wordt omgeven door een inspirerend netwerk van like-minded entrepreneurs en het Birdhouse-team, dat steeds als klankbord voor je klaar staat en je in contact brengt met de juiste mensen.

Toegang tot investeringen

Samen met onze partners hebben we een kapitaalfonds opgericht om te investeren in de start-ups die deelnemen aan het acceleratorprogramma. We hebben 10 miljoen euro beschikbaar gemaakt om jouw start-up te ondersteunen en te doen groeien.

Professionele workshops

Begeleiding op maat van jouw start-up: we organiseren op regelmatige basis doorheen het programma professionele workshops rond allerlei topics, aangepast aan de interesses van onze start-ups. Experts uit allerlei vakgebieden delen hun kennis.

Financiële expertise

Een financieel steuntje in de rug brengt je onderneming mijlenver. Met ons Financial Services-aanbod helpen we je met je financieel plan en bij het ophalen van investeringen. Samen met het investeringsfonds van Belfius reiken we je alle nodige financiële middelen aan.

Groeien is belangrijk, maar duurzaam groeien vinden we nog belangrijker. Door personal coaching sessies aan te bieden in het 6 maand durende acceleratorprogramma, zorgen we ervoor dat jij aan hetzelfde tempo groeit als jouw start-up.

"Ik proef een stukje Silicon Valley in The Birdhouse. Iedereen rond jou heeft ervaring in het starten en groot maken van bedrijven en het ophalen van kapitaal. Deze ervaring komt zowel van de mentoren als andere startups."

Dominique Peters, Co-founder CRMoptics
Elaha van start-up SET Travel
"Door het uitgebreide netwerk en de warme ondersteuning werd ondernemen in onze start-up versneld en een pak aangenamer. Bedankt, Birdhouse!"

Maxime Verhoeven, Co-founder Immo IQ
Maxime Verhoeven, co-founder Immo IQ
"De Birdhouse heeft ons samen met de mentoren geholpen om onze ideale strategie uit te stippelen en de nodige prioriteiten vast te leggen. Doorheen het traject komt elke aspect van bedrijfsvoering naar boven en wordt je bij elk onderwerp uitstekend begeleid. Ook dankzij de samenwerking met Belfius was het vinden van extra kapitaal een stuk eenvoudiger."

Anthony Viaene, Co-founder Dropon
Elaha van start-up SET Travel
"De Birdhouse is een geweldig en inspirerend programma dat elke start-up die ambitieus en klaar is om te groeien ongelofelijk goed helpt. Ik heb echt leren werken aan 'the bigger picture' en mijn mentoren pushen mij echt om van Dare to Date een nog leuker en beter bedrijf te maken. Ik word omringd door allemaal enthousiaste start-ups die me inspireren en steunen. Het is een community die ik in dit stadium heel goed kan gebruiken."

Heleen Van Oost, Founder Dare To Date
Maxime Verhoeven, co-founder Immo IQ
""Het Belfius fonds was één van onze beweegredenen om deel te nemen aan het Birdhouse acceleratorprogramma. De warranten geven het Belfius fonds dan wel een optie om deel te nemen aan toekomstige kapitaalrondes, maar vergis je niet: je zal nog steeds moeten overtuigen met een sterk business en financieel plan vooraleer ze deze uitoefenen. Eens de kogel door de kerk was, hebben we op vrij korte tijd een mooie en vlotte samenwerking kunnen opzetten met het Belfius fonds."

Jennick Scheerlink, Founder Hoplr
Maxime Verhoeven, co-founder Immo IQ
"Dankzij The Birdhouse konden we bij DORST snel en gemakkelijk aan een bankfinanciering komen om onze eerste drukke zomer door te komen!"

Felix Höfte, Co-founder DORST
Felix, co-founder van DORST
"The Birdhouse: pushing you towards Step Change!"

Jan Verhoeven, Founder Gingerwald
Jan, founder van Gingerwald
"The Birdhouse, dat is samen zotte dromen omtoveren to geniale realiteit."

Charlotte Nyssen, Founder Charlz Sway
Charlotte Nyssen van start-up Charlz Sway
"Waarom The Birdhouse het perfecte nest is voor start-ups? Omdat het gedragen wordt door ervaren mentoren én startende ondernemers!"

Pieter Falepin, Commercieel Directeur Belfius
eur Belfius bank en Verzekeringen
"Onze deelname aan The Birdhouse was een enorm succes, aangezien de fundamenten van onze lange termijn strategie er gelegd werden. Dankzij de steun van onze mentoren, het luisterend oor van de andere startups, én de professionele omkadering van het The Birdhouse-team zijn we klaar om sterk te groeien."

Charles Colle, Co-founder Ice Crime
Charles Colle, co-founder van Ice Crime
"De grootste meerwaarde van The Birdhouse is de gedrevenheid van het team dat steeds probeert je start-up te helpen met al wat nodig is. Dat geeft een waarde die niet in geld uit te drukken is. Het geeft het gevoel dat je er als starter niet alleen voor staat."

Philip Mielants, Founder Crowdfilms
Philip Mielants, founder Crowdfilms
"Dankzij The Birdhouse heb ik van mijn side-hustle mijn beroep kunnen maken. De hulp van onze mentoren heeft onze start-up een echte boost gegeven. Als we dan al eens een dipje hadden, dan stond onze persoonlijke coach Ann klaar om ons terug op te peppen. Elke workshop die we kregen heeft ons ook steeds iets bijgebracht, zeker de growth workshop van Nicholas D'hondt."

Jimmy Cowé, Co-founder Crimibox
Maxime Verhoeven, co-founder Immo IQ
"Als een start-up zonder co-founders sta je er vaak alleen voor. Een luisterend oor, advies, successen of falingen kan je met niemand delen. Bij The Birdhouse zit ik omringd met andere founders, inspirerende mentoren en coaches. Ik voel mij geen seconde alleen en dat geeft enorm veel energie en motivatie."

Elaha Rafi, Founder SET Travel
Elaha van start-up SET Travel
"De boost die het Birdhouse programma ons bezorgd heeft is ongelofelijk. Het is alsof je jouw bedrijf ineens uitbreidt met een volledig nieuw team dat het gaspedaal volop indrukt. Coaches en mentoren dagen je constant uit om de grenzen te verleggen en zo week op week nieuwe milestones te bereiken. Ze doen dit niet met algemene workshops en feedback, maar met gerichte acties die jij als founder kan ondernemen om jouw bedrijf naar de volgende fase te krijgen. Voor Tengu betekende dit concreet dat we reeds nieuwe processen hebben ingevoerd die ons helpen om onze sales te laten schalen."

Tengu
Maxime Verhoeven, co-founder Immo IQ
"Onze mentoren Joëlle en Katrien vormen het vrouwelijke tegengewicht voor een start-up met enkel mannen. De toevoeging van hun nuchtere en ervaren blik maakt onze wildste dromen meer werkelijkheid. Altijd bereikbaar en open for business."

Bullswap
Maxime Verhoeven, co-founder Immo IQ
"Door de hulp van The Birdhouse zijn we erin geslaagd focus te vinden. Focus voor wat we zeker moeten doen, wat vooral niet en voor wie we moeten werken. Onze komst in The Birdhouse heeft ook ons teamwerking in een hogere versnelling gebracht. De workshops zijn top en to the point. Kortom The Birdhouse helpt je vooruit!"

Human Reef
Maxime Verhoeven, co-founder Immo IQ
"Met Hoplr hebben we al heel wat start-up accelerator trajecten doorlopen. Het grote voordeel aan The Birdhouse is dat het zelf een start-up is op zoek naar antwoorden op dezelfde vragen. Het vertrekt vanuit mensen met dezelfde passie voor ondernemen. Dat is key."

Jennick Scheerlink, Founder Hoplr
Elaha van start-up SET Travel
"Mede dankzij The Birdhouse hebben wij op amper 2 maanden succesvol een financieringsronde ter waarde van € 900.000 afgerond. De steun en toewijding die we in die maanden gevoeld hebben was van cruciaal belang voor het slagen van onze ronde. The Birdhouse is voor ons veel meer dan een consultant of aanspreekpunt, het is een ecosysteem met mensen die écht om je geven. Met heel veel trots durf ik zeggen dat al die mensen mee deel uitmaken van onze BeerSelect-familie. Wij zijn dan ook bijzonder dankbaar voor die énorme loyaliteit die we van The Birdhouse gekregen hebben."

Wout Meuleman, Co-founder van BeerSelect
Maxime Verhoeven, co-founder Immo IQ

Partners

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief

100% zero-spam voor entrepreneurs 
Bedankt voor je inschrijving!
Oops! Something went wrong while submitting the form

Hoe verloopt de selectie?

Appliceren

De applicatieronde loopt van 10 oktober tot en met 11 november. Volg het stappenplan, vul het applicatieformulier in en klaar.

Schrijf je nu in »

Selecteren

Tussen 21 november en 30 november mag je pitchen voor de jury van mentoren. Op 14 december hoor je of je bij de geselecteerde start-ups en scale-ups bent!

Accelereren

Ben jij bij de 15 gekozen bedrijven? Dan verwelkomen we je van 9 januari tot 23 juni 2017 in het accelerator programma van The Birdhouse.

Benieuwd naar de nieuwe open call? Schrijf je nu al in!

Bedankt! We hebben je inschrijving goed ontvangen. Succes!
Oops! Something went wrong while submitting the form