« Terug naar de blog

20 cadeautips om aan een ondernemer te schenken.

December 18, 2018

Als jij een ondernemer in je leven hebt, dan weet je al langer dan vandaag dat je te maken hebt met iemand kieskeurig. Of het nu je partner, een vriend, je broer, dochter of co-founder is, de klassieke cadeaus laat je best links liggen. Met wat kan  je een ondernemer dan wel plezier doen? Met cadeaus die ze kunnen gebruiken in hun ondernemingsavontuur natuurlijk!

On a budget? Cadeautips onder de € 10

1. Unieke koffietas

Wat heeft een ondernemer nodig om zich een hele dag te kunnen concentreren? Koffie! Het keukenservies in de gemiddelde co-workingspace is meestal niet zo spectaculair. Daarom is een originele tas voor op kantoor altijd een goed idee. Een koffietas schenken voor bij iemand thuis is riskant, omdat die niet altijd past bij de rest van het servies. Op kantoor maakt dat minder uit, daar zit men vaker met een kleurrijk samenraapsel van tassen. Als het wat extra mag zijn, personaliseer deze tas met hem of haar naam erop.

2. Een bureauplantje

Spring het dichtstbijzijnde tuincentrum binnen en pik er een mooi groensel uit. Onze tip: kies een plantje dat niet al te veel verzorging nodig heeft, zoals een cactus of een vetplant. Zo ben je zeker ervan dat jouw cadeau-ontvanger lang kan genieten van het plantje en zijn gezelschap. Het is bewezen: planten helpen tegen de stress!

3. Laptophouder voor een prikje

Secret santa-budget op kantoor nogal beperkt dit jaar? Koop deze deze spotgoedkope laptophouder van IKEA aan. Zo draag je direct bij tot zijn of haar zithouding. Een ergonomische houding is gigantisch belangrijk, zeker als men minstens 8 uur per dag aan een bureau zit! Het computerscherm op de juiste hoogte zetten bespaart nekklachten, hoofdpijn en zelfs koude handen.

bron Ikea

Als het wat meer mag zijn: cadeautips tot 25 euro

4. Ondernemersboeken

Aangenaam om te ontspannen, ideaal om bij te leren en dé perfecte cadeautip op elk moment van het jaar. Boeken! We sommen hier enkele klassiekers op die een mooie meerwaarde zijn in de boekenkast van elke entrepreneur:

5. Notitieboekjes van Moleskine

Een geniale inval moet men direct kunnen neerpennen. Liefst van al in een persoonlijk notitieboekje natuurlijk! De schriften van Moleskine zijn al jaren de favoriet, het is dan ook een top tip voor onder de boom. Of nog handiger: een Moleskine Evernote notitieboekje. Voor hen die achteraf vloeken bij het inscannen van hun ideeën. De Moleskin Evernote boekjes zijn daar helemaal voor geoptimaliseerd. Hoe? Met smart stickers die men op de pagina kleeft, worden notities automatisch getagd en gesorteerd in het online Evernote-account. Het puntjespatroon op de pagina's zorgt ervoor dat foto's recht en duidelijk ingescand worden. 

6. Een drinkbus

Het is belangrijk om goed gehydrateerd te blijven! Veel mensen drinken te weinig water doorheen de dag, een stijlvolle drinkbus (van bijvoorbeeld Drip drip of 24Bottles) kan ervoor zorgen dat men op korte tijd de waterconsumptie aanzienlijk ziet stijgen. 

7. Comfortabele kantoorpantoffels

Er zit geen schaamte in comfortabel willen werken. Kantoorpantoffels kunnen ervoor zorgen dat hij of zij de rest van de dag ontspannen kan werken. De vreemde blikken verdwijnen meestal na een week of zeven.

Als je een heus cadeau wilt kopen: tot 50 euro

8. Blinkist-app

Wanneer tijd vinden om te lezen niet zo evident blijkt, is de Blinkist-app een ideaal cadeau. Blinkist verzamelt de meest populaire boeken en vat ze samen in een korte podcast of short read. Een jaarabonnement kost zo’n 50 euro. Mooie prijs om bij te leren én te ontspannen, een heel jaar lang!

9. BeerSelect Discovery Box

Kwaliteitsbieren van lokale Belgische brouwerijen in een belevingspakket geven als kerstcadeau? Zoek niet verder! Met de bierpakketten van deze Birdhouse alumnus, BeerSelect doe je menig ondernemer/bierliefhebbers plezier met de beste hopcreaties van het moment.

10. Cards Against Humanity

Ondernemen betekent ook van tijd tot tijd fun hebben, dat kan met o.a. Cards Against Humanity. Het is niet alleen een leuk cadeau om de korte middagpauzes wat op te leuken, deze kunnen gebruikt worden om tijdens momenten van intense stress even iets anders te doen.

Cadeautips tussen de 50 euro en 75 euro

11. Ergonomische stoelfiets

Een stoelfiets doet misschien niet direct belletjes rinkelen, maar misschien doet een deskpedal of deskcycle dat wel? Dat zijn kleine fietsachtige voorwerpen die men onder zijn of haar bureau zet om in beweging te blijven doorheen de dag. Zoals sommige mensen graag bierviltjes vernielen tijdens een boeiend gesprek op café, worden bepaalde ondernemers productiever wanneer ze kunnen bewegen. 


12. Stadscadeaubonnen van Unigift

Heb je te maken met een fervente shopper? Dan zijn de cadeaubonnen van Unigift ideaal als cadeau! Je kan een bon kopen van Antwerpen, Gent of Brugge voor jouw ondernemer/onderneemster. De naam spreekt voor zich: met de bon kan je gaan shoppen in een brede selectie aan zaken in één van de drie steden. 

13. Cocktailbox van DORST

Voor de Christmas Party of nieuwjaarsrecepetie. Birdhouse alumnus DORST bezorgt heerlijke voorgemixte cocktails in handige boxen van 3 liter. Mojito, Strawberry Daiquiri of Whiskey Sour? Goede cocktails serveren was nog nooit zo makkelijk en snel!

Tips vanaf € 75 tot € 100

14. Ostrichpillow.

Het Ostrichkussen is het ietwat bizar uitziend ding dat men op zijn of haar hoofd zet om een powernap te doen aan de bureau. Men hoeft enkel zijn handen in de zijkanten te steken, en viola! Helemaal klaar om zijn of haar batterijen op te laden.

15. Koffiemachine voor op kantoor

Want instantkoffie uit een automaat just doesn’t cut it. Koffieapparaten komen in alle kleuren en maten, genoeg keuze op vlak van model en budget. Houd er rekening mee dat je voor goedkope toestellen vaak duurdere koffiecapsules of pads nodig hebt, en omgekeerd.

16. Een Juice Gift Box van Gingerwald

Een mooie doos uit gerecycleerd hout gevuld met 24 kraakverse juice shots. De Gift Box van Gingerwald is het ideale geschenk om het nieuwe jaar gezond in te zetten. 100% fiscaal aftrekbaar, en dus enorm interessant als relatiegeschenk. 

Luxe cadeautips vanaf €100

17. SET Travelpack

Een reisrugzak om de batterijen van elektronische toestellen op te laden dankzij zonne-energie. De hidden zippers, handige compartimenten en afzonderlijke laptopsleeve maken deze rugzak enkel maar handiger.

18. Dare To Grow traject

Eén van de minst immateriële cadeaus die je iemand kan geven is groeien als persoon. Zoals het Dare To Grow traject van groeicoach An Dours. Dat zijn praktische oefeningen rond transformatiepsychologie, kernkwaliteiten ontdekken en een persoonlijk stappenplan opbouwen, 6 weken na elkaar in een leuke omgeving. Aanrader!

19. Een Roomba

Ondernemers vinden vaak de tijd niet om deftig op te ruimen. Daarom is een robotstofzuiger een ideaal cadeau voor mensen die het huishouden als laaste op hun to do lijstje staan hebben. Extra pluspunt: ze zijn gezellige kantoorgenoten, zorgen voor de nodige afleiding én men kan ze een naam geven. 

 

20. Plan je onderneming met Liveplan

Een felbegeerd softwarepakket voor menig start-up: met Liveplan plan men zijn of haar business van a tot z in een overzichtelijke interface. Een kerstcadeau waar je iemand heel wat kopzorgen en tijd mee bespaart!

Nog steeds niet genoeg inspiratie? Ga dan voor de klassieke oplossing van een cadeaubon. Op Kadonation kan men online samenleggen voor een bon die kan besteedt worden bij een uitgebreide lijst van online webshops. Er zit zeker iets bij dat past bij de persoon die je een plezier wilt doen. Veel succes ermee!

Meer tips en inspiratie ontvangen in de toekomst? Volg ons op Facebook of schrijf je in voor onze nieuwsbrief in de footer van deze pagina!

Benieuwd naar de nieuwe open call? Schrijf je nu al in!

Bedankt! We hebben je inschrijving goed ontvangen. Succes!
Oops! Something went wrong while submitting the form

READY TO GROW?

Birdhouse brengt jouw start-up naar the next level. Schrijf je vandaag in en wie weet pitch jij binnenkort voor onze jury.

Schrijf je in