« Terug naar de blog

3 maanden in het accelerator programma: waar staan de startups nu?

April 4, 2017

De startups zitten in de helft van het acceleratorprogramma. Omdat we nieuwsgierig waren naar hoe ver ze staan, organiseerden we onlangs een tussentijds evaluatiemoment met de mentoren. De perfecte gelegenheid dus om wat facts & figures te verzamelen! Drie maanden in The Birdhouse, wat is er allemaal gebeurd in die periode?

 

Het Birdhouse accelerator programma duurt zes maanden. In de helft van het programma organiseren we een tussentijdse evaluatie voor de startups: we nodigen hen samen met alle mentoren uit in onze kantoren in Gent en Antwerpen om te komen pitchen. Tijdens die pitch tonen ze wat ze al verwezenlijkt hebben en wat nu hun voornaamste challenges nog zijn. Die challenges worden dan samen met de mentoren omgezet in werkpunten voor de laatste drie maanden.

"Het is leuk om te zien hoe professioneel de pitches zijn geworden. Inhoudelijk zie je ook het verschil met wanneer ze begonnen zijn en waar ze nu denken te staan." - Erik Verdeyen, CMO Qpinch en mentor bij The Birdhouse

3 maanden The Birdhouse: de cijfers

1. Financiële prestaties

Eén van de pijlers van The Birdhouse is de voorbereiding op investering: we willen de startups helpen bij hun zoektocht naar funding. En daar zijn we tot nu toe toch al aardig in geslaagd, want in totaal hebben de startups maar liefst 1.540.000 euro ingezameld. En op zichzelf draaien ze ook goed! Het accelerator programma is halfweg, en de aanwezige startups zitten in totaal aan een omzet van nagenoeg €3.644.408!

2. Netwerk

Een netwerk uitbouwen en onderhouden vinden we ook belangrijk. De voorbije drie maanden waren gevuld met inspirational events zoals Raising & finding capital, meetings tussen de mentoren en startups, netwerklunches in onze kantoren in Gent en Antwerpen, afterwork drinks op donderdagavond, ... Die events worden georganiseerd door The Birdhouse, onze partners of door de startups zelf: zo had Kayzr het lumineuze idee om een LAN-party te organiseren!

3. People

Dat netwerk werpt zijn vruchten af, want al die nieuwe connecties hebben tot mooie dingen geleid: momenteel zijn er 7 nieuwe full-time werknemers tewerkgesteld en zijn er 12 stagiaires gretig aan de slag. En alsof dat nog niet genoeg is, zijn er nog 7 openstaande vacatures voor allerlei functies! 

4. Landen

Die productiviteit beperkt zich niet tot België, maar reikt zich uit over de landsgrenzen heen: internationaal strekken de startups hun vleugels uit van de Verenigde Staten tot Japan. De groeibedrijven in The Birdhouse hebben klanten, partners, en werknemers in al 9 verschillende landen!

5. Skills

Om er voor te zorgen dat alles goed blijft draaien, organiseren we regelmatig intensive courses, workshops en coachingsessies. Zo zijn salestips, digitale productiviteit en een goede work-life balance al aan bod gekomen. Want als je blijft bijleren, dan kan je blijven groeien aan dezelfde snelheid als je onderneming.

6. Klanten

Nog een laatste bewijs dat het harde werk van de startups zijn vruchten afwerpt: er zitten enkele grote kleppers in het klantenlijstje van de startups. Onder andere Samsung, Knorr, Roularta en BASF vervoegen het alsmaar groeiende klantenportfolio van de ondernemers.

De facts en figures maken één ding duidelijk: de startups hebben grote vooruitgang geboekt in de laatste drie maanden, en dat juichen we luidkeels toe.

Aan AcademicLabs, ALMA.care, CheersDraw, Friends & Fools, Hublio, iFLUX, Kayzr, LumiGenPixelbrave, Sparble, Washcot, Wonky en World of Waw: een welgemeende proficiat! We hopen dat de volgende drie maanden eens zo productief mogen zijn.

Benieuwd naar de nieuwe open call? Schrijf je nu al in!

Bedankt! We hebben je inschrijving goed ontvangen. Succes!
Oops! Something went wrong while submitting the form

READY TO GROW?

Birdhouse brengt jouw start-up naar the next level. Schrijf je vandaag in en wie weet pitch jij binnenkort voor onze jury.

Schrijf je in