« Terug naar de blog

32 cadeautips voor elke ondernemer!

December 19, 2017

Als jij een ondernemer in je leven hebt, dan weet je al langer dan vandaag dat je te maken hebt met een speciaal typetje. Of het nu je partner, een vriend, je broer, dochter of co-founder is, de klassieke cadeaus laat je best links liggen. Maar hoe kan je een ondernemer dan wel plezier doen? Met cadeaus die ze kunnen gebruiken in hun ondernemingsavontuur natuurlijk! Met de cadeautips in dit lijstje, hopen we dat je hem of haar toch een beetje doet genieten van de kerstsfeer en extra helpt groeien in 2018!

On a budget? Cadeautips voor minder dan 10 euro

1. Unieke koffietas

Focus doorheen de dag en lang kunnen doorwerken; wat heb je daar voor nodig? Koffie! De tassen in het gemiddelde kantoor en de meeste co-working spaces zijn vaak niet zo spectaculair van formaat. En al helemaal niet zo cool. Daarom is een originele tas voor op kantoor altijd een leuk idee. Saai cadeau denk je? Veel mensen vinden een nieuwe koffietas krijgen voor bij je thuis inderdaad niet zo leuk, omdat die vaak niet past bij je keuken of bij de rest van je servies. Op kantoor maakt dat minder uit, want daar zit je wel vaker met een samenraapsel van leuke tassen. Nog leuker: gepersonaliseerde tassen met een naam of quote op!

2. Een plantje voor op je bureau

Fleur je werktafel op door er wat groen aan toe te voegen. Spring het dichtstbijzijnde tuincentrum (of de IKEA) eens binnen en kies er een klein schattig groensel uit dat élke werkplek aangenamer maakt. Extra pluspunt: kies een plantje dat niet al te veel verzorging nodig heeft, of je zal niet lang van zijn gezelschap kunnen genieten.

3. Laptophouder

Als je je bureau wilt pimpen, aan je houding wilt werken en écht niet veel geld wilt geven aan een cadeautje, dan raden we de spotgoedkope laptophouder van IKEA aan. Secret santa-budget op kantoor bedraagt minder dan 5 euro? You’re welcome!

Als het wat meer mag zijn: cadeautips tot 25 euro

4. Boeken

Aangenaam om te ontspannen, ideaal om bij te leren én de perfecte cadeautip, elk moment van het jaar. Boeken! We sommen enkele klassiekers op. Je hebt ze waarschijnlijk al enkele keren zien passeren, maar ze blijven zo’n mooie meerwaarde in je boekenkast:

5. Notitieboekje van Moleskine

Een geniale inval moet je direct kunnen neerpennen. Liefst van al doe je dat in een verzorgd notitieboekje natuurlijk! De schriften van Moleskine zijn al jaren ieders favoriet. Ze zijn dan ook een toptip voor onder de boom of voor een verjaardag.

6. Of nog handiger: een Moleskine Evernote notitieboekje

Met een stijlvol Moleskine notitieboekjes doe je iedereen plezier die soms notities moet neerkrabbelen tijdens een meeting. Maar hoe vaak zit je zelf achteraf foto’s te nemen van je pagina’s om ze online te delen of te bewaren. Niet altijd even praktisch. De Moleskin Evernote boekjes zijn daar echter helemaal voor geoptimaliseerd. Hoe? Met smart stickers die je op de pagina kleeft, worden je notities automatisch getagd en gesorteerd in je Evernote account. Het puntjespatroon op de pagina's zorgt ervoor dat je foto's recht en duidelijk ingescand worden. Bij elk boekje krijg je overigens 3 maanden gratis Evernote Premium. Handig!

7. Blinkist

Tijd vinden om te lezen is niet zo evident, maar je wilt toch bijleren? Check Blinkist, de app waarmee je boeken doorneemt in no time. Blinkist verzamelt de meest populaire boeken en vat ze samen in een korte podcast of short read. Een jaarabonnement kost zo’n 50 euro. Mooie prijs om bij te leren én te ontspannen, een jaar lang!

8. Monitorverhoger

Als je bovengenoemde budgetlaptopstand net niet exclusief genoeg vindt, kijk dan eens naar mooie designmonitorstanden. Een ergonomische houding is gigantisch belangrijk, zeker als je minstens 8 uur per dag aan je bureau zit! Je computerscherm op de juiste hoogte zetten bespaart je nekklachten, hoofdpijn en zelfs koude handen!

9. Spotify

Een vleugje muziek kan wonderen doen. Als je nog geen Spotify-abonnement hebt, dan is 2018 wel het jaar om er werk van te maken. Als er meerdere muziekfanaten aan je bureau zitten, overweeg dan het familie-abonnement te nemen! Voor 15 euro per maand kan je 5 luisteraars gelukkig maken. Je moet wel op hetzelfde adres wonen, of een trucje vinden om dat te omzeilen. Creatief bootstrappen noemen ze dat. Veel succes!

10. Een waterfles

Omdat het belangrijk is goed gehydrateerd te blijven! Veel mensen drinken te weinig water, maar een leuke drinkbus kan er voor zorgen dat je je waterconsumptie aanzienlijk de hoogte in jaagt. Ook waterflessen komen er in alle merken en formaten, dus kies er een uit die mooi genoeg is om de hele dag op je bureau te staan.

11. Kantoorpantoffels

Er is geen schaamte in comfortabel willen werken. Kantoorpantoffels zijn niet alleen hip, ze zorgen ervoor dat je de rest van de dag ontspannen werkt. De vreemde blikken verdwijnen meestal na week 7.

Als je een heus cadeau wilt kopen: tot 50 euro

12. Een pakketje van BeerSelect

Kwaliteitsbieren uit lokale Belgische brouwerijen voor een scherp prijsje? Zoek niet verder! Met de bierpakketten van Birdhouse start-up BeerSelect doe je menig bierliefhebber plezier met de beste hopcreaties van het moment.

13. Een kantoorparaplu

Hoe vaak kom je toe op kantoor zonder het weerbericht te checken, om twee uur later verrast te worden door een gigantische regenbui, net wanneer jij naar een klant moet? Je kan echt niet toekomen als je helemaal natgeregend bent. Office umbrella to the rescue! Als je nieuwe, stijlvolle paraplu vast op kantoor ligt, dan kan je die uiteraard niet meer vergeten. Je kan zelf kiezen of je hem deelt met de collega’s.

14. Abonnement op Evernote

Pen je regelmatig je ideeën hier en daar neer, maar centraliseer je alles liever? Als je fysieke notitieboekjes liever links laat liggen, dan is Evernote de populaire keuze. Jaarabonnementen zijn er voor zo'n 30 euro en voor 60 euro, dus je kan nog kiezen welke features je het liefst schenkt.

15. Thermoskan

The gift that keeps on giving! Je kan iemand trakteren op een tasje koffie, of je kan er voor zorgen dat ze dagelijks meerdere keren een verse warme kop in de hand hebben. Op thermoskannen zitten grote verschillen qua prijs, wat vaak samenhangt met de kwaliteit. Ons advies? Bespaar niet op een voorwerp dat je vult met kokend water en daarna naast je laptop en je gsm steekt. Kwaliteit > budget is hier de regel!

16. Een chargehub

Voor die ene collega die zijn kabels en koppelstukken altijd vergeet en de jouwe dan maar gebruikt: investeer in een chargehub! Dat is een kleine toren waarmee je meerdere toestellen tegelijkertijd kunt opladen. Spannend niet echt, maar wel dé ideale passief agressieve boodschap voor die vergeetachtige collega.

17. Cards against humanity

Oké wat? Een gezelschapsspel (en wat voor een...) voor je mede-ondernemers kopen? JA. Niet alleen een handige aankoop om de korte middagpauzes wat op te leuken, zie het als een investering in de creativiteit. Speel een kleine ronde voor je volgende brainstormsessie, en je hebt gegarandeerd ideeën waar je anders nooit op zou komen. Of dat goede ideeën zijn, dat laten we liever in het midden.

Cadeautips onder de 75 euro

18. Ergonomische bureauhulpmiddelen: een stoelfiets

Een stoelfiets doet misschien niet direct belletjes rinkelen, maar misschien doet een deskpedal of deskcycle dat wel? Je kent ze wel, die kleine fietsachtige voorwerpen die je onder je bureau zet om in beweging te blijven doorheen de dag. Een hele poos stilzitten is niet alleen ongezond, het kan ook zorgen voor dipjes in je concentratie. Zoals sommige mensen graag bierviltjes vernielen tijdens een boeiend gesprek op café, worden bepaalde ondernemers productiever wanneer ze kunnen bewegen. Een deskcycle -of een stoelfiets- is daarom een echte aanrader voor die irritante collega die maar niet kan stoppen zijn been op en neer te wiebelen.

19. Headspace: meditation made simple

Dé meditatie-app om van tijd tot tijd je hoofd wat rust en ruimte te gunnen. Headspace is te krijgen vanaf 6 euro per maand, wat het een ietwat duurdere meditatie-app maakt. Aan de andere kant is headspace in de figuurlijke zin van het woord onbetaalbaar, en is stressvrij veel productiever, wat je weer oplevert op korte en op lange termijn.

20. LapDesk: luxe mobiele laptophouder

Ook al raden we dit liever af, vaak kan je niet anders dan ‘s avonds in de zetel of in bed verder werken. Als je het dan toch doet, dan kan je het beter comfortabel doen zonder het risico te lopen dat je laptop oververhit raakt! Ga daarom op zoek naar een laptophouder die wat meer luxe biedt, bijvoorbeeld met ergonomische kussens aan de bovenkant en zachte steunkussens aan de onderkant.

21. Stadscadeaubonnen van Unigift

Als je graag lokaal shopt, dan zijn de cadeaubonnen van Unigift iets voor jou. Wat denk je van Cadeaubon Antwerpen, Cadeaubon Gent of Cadeaubon Brugge? De naam spreekt voor zich: met de bon kan je gaan shoppen in een brede selectie aan zaken in de stad. Heel handig als je niet weet wat kiezen, én je steunt helpt andere ondernemers nog eens door de lokale economie te steunen.

22. Een grote decoratieplant voor op kantoor

Kantoordecoratie is duur. Een mooie grote hoekplant is vaak echter niet zo prijzig, maar wél mooi. In de IKEA heb je grote betaalbare exemplaren, en in de meeste tuincentra heb je ook genoeg keuze. Nog cooler: koop er verschillende en creëer een office jungle die de nodige rust biedt wanneer je het even nodig hebt. Bewezen: planten helpen tegen de stress!

Tips tot €100

23. Een Ostrichpillow. Ja, echt.

Een wat? Hét kussen voor jouw quick naps dat je ongetwijfeld al ergens hebt zien verschijnen. Het Ostrichkussen is het ietwat bizar uitziende ding dat je op je hoofd zet om een powernap aan je bureau te doen. Met gaten aan de zijkant om je handen in te steken ben je helemaal klaar om je batterijen op te laden, zonder zelfs je stoel te verlaten! Ben jij iemand die liever slaap inhaalt op de wc of onderweg? Ook daar heeft Ostrichpillow op maat gemaakte kussens voor. Ja, echt.

24. Koffiemachine voor op kantoor

Want koffie uit een automaat just doesn’t cut it. Koffieapparaten komen in alle kleuren en maten, dus je hebt genoeg keuze op vlak van model en budget. Houd er alleen rekening mee dat je voor goedkope toestellen soms duurdere koffiecapsules of pads nodig hebt, en omgekeerd. Je geeft namelijk meestal geen jaarvoorraad koffiepads mee als extraatje. Of wel?

Luxe cadeautips vanaf €100

25. SET Travelpack

Een travelpack die de batterijen van je toestellen oplaadt op zonne-energie? Klinkt al goed. De hidden zippers, handige compartimenten en afzonderlijke laptopsleeve doen het alleen maar beter klinken. Ga veilig op reis met de Numi van SET!

26. Een whiteboard

Een whiteboard om je gekke ideeën aan je peers uit te leggen. Je had het al langer nodig, maar wie denkt er nu aan zoiets te kopen? Een whiteboard voor aan de muur te hangen vind je al vanaf 10 euro. Als je echter een mobiel whiteboard wilt (wat nu eenmaal handiger is in bijvoorbeeld een co-working space waar je vaak verplaatst van bureau naar vergaderzaaltje en omgekeerd), dan kijk je al richting de +150 euro. Het is de investering zeker waard, aangezien je zo’n ding best wel vaak gebruikt.

Als je op zoek bent naar een goedkoper alternatief, kijk dan eens naar whiteboard folie. De rol witte plastic fungeert als whiteboard, maar met enkele extra voordelen: je kan de vellen folie op verschillende oppervlakken hangen en verhangen, en je kan tekeningen of schema’s bewaren. Als dat geen luxe is?

27. Dare To Grow traject

Een van de mooiste cadeaus die je iemand kan geven? Groeien als persoon! Leer jezelf kennen met het Dare To Grow traject, gegeven door groeicoach An Dours. Praktische oefeningen en concrete tools rond transformatiepsychologie, je kernkwaliteiten ontdekken en persoonlijke stappenplannen. 6 weken na elkaar in een leuke omgeving. Aanrader!

28. Een Roomba

Het klinkt misschien gek, maar je wilt toch liefst van al een proper kantoor? Voor zelf te kuisen heb je waarschijnlijk geen tijd, of de poetsdienst komt te weinig langs om de kruimels van je ontbijt van deze ochtend te kuisen. Extra pluspunt: ze zijn gezellige kantoorgenoten, zorgen voor de nodige afleiding én je kan ze een naam geven. Zet er de office cat op en het plaatje is compleet.

 

29. Een jaar lang leren via Skillshare

Met een abonnement op Skillshare kan je een jaar lang lessen volgen over allerhande onderwerpen. Van business en design tot leren koken, op Skillshare vind je praktisch alles. Skillshare is een ideaal cadeau voor ondernemers die willen bijleren, vooral omdat ze zelf kunnen kiezen welke lessen ze volgen.

30. Plan je onderneming met Liveplan

Een felbegeerd softwarepakket voor menig start-up: met Liveplan plan je je business van a tot z in een overzichtelijke interface. Een kerstcadeau waar je iemand heel wat kopzorgen en tijd mee bespaart!

31. Yogalessen

Gun jezelf en je mede-entrepreneurs rust en beweging tegelijkertijd: yogalessen vind je praktisch overal, en bij de meeste aanbieders kan je beurtenkaarten kopen. Als tien yogalessen wat boven je budget zijn, dan kunnen een goedkoop yogamatje en een improvisatieles even goed functie doen. Zen gegarandeerd!

32. Cadeaubon via Kadonation

Nog steeds niet genoeg inspiratie? Ga dan voor de klassieke oplossing van een cadeaubon, maar in een modern jasje! Op Kadonation kan je online samenleggen voor een cadeaubon die je kan besteden bij een uitgebreide lijst van online webshops. Er zit zeker iets bij dat past bij de persoon die je een plezier wilt doen. Veel succes ermee!

Meer tips en inspiratie ontvangen in de toekomst? Volg ons op Facebook of schrijf je in voor onze nieuwsbrief hier onder!

Benieuwd naar de nieuwe open call? Schrijf je nu al in!

Bedankt! We hebben je inschrijving goed ontvangen. Succes!
Oops! Something went wrong while submitting the form