« Terug naar de blog

A new bird in the house

September 8, 2016

Zowel accelerator- als incubatorprogramma’s bieden jonge ondernemingen de kans om te groeien, te leren en om de volgende stap te zetten. Birdhouse biedt op dit moment een acceleratorprogramma, maar begon in 2016 als incubator. Wat zijn de verschillen tussen de twee?

Sinds kort is de start-up AreTheyHappy een nieuw lid van onze Birdhouse. Stijn Van Brakel, oprichter van AreTheyHappy is daarmee de zevende ‘bird’ in The Birdhouse. AreTheyHappy is een social media en review monitoring tool voor restaurants en bars. De gebruikers krijgen een duidelijk overzicht van wat verteld wordt op de belangrijkste kanalen die de online reputatie van hun zaak bepalen. Ze bieden ook features aan waardoor efficiënter op social posts, foto’s en reviews gereageerd kan worden.

Stijn Van Brakel:“We geloven sterk in het onderhouden van klantenrelaties op social media. Het gepast reageren op een comment, review of foto, gepost door een klant, heeft twee grote voordelen: Je behoudt het contact met je klanten en je creëert visibiliteit in hun netwerk, volledige gratis.

Het idee om AreTheyHappy te ontwikkelen is ontstaan nadat ik een ongelukkig voorval in een horecazaak per e-mail had aangekaart, en dus niet op een review site. De eigenaar bedankte me en maakte me er attent op dat dit soort feedback op online kanalen zijn zaak ernstig geschaad zou hebben. Na een zoektocht kwam ik tot de vaststelling dat er geen platform bestaat dat de online reputatie van horecazaken monitort. Ik was op dat moment ook op zoek naar een nieuwe uitdaging. De keuze om AreTheyHappy te ontwikkelen was dus snel gemaakt.

Stijn krijgt binnen The Birdhouse de unieke kans om met drie topmentoren samen te werken: Guy Wollaert, Bart De Waele en Geert Van Peteghem. De eerste kennismaking vond al plaats en we hopen dat de klik tussen de start-up en de mentoren snel zal zorgen voor een vruchtbare samenwerking, waar Stijn en zijn start-up de vruchten van mogen plukken. AreTheyHappy zal de plaats van Diivu vervangen in ons programma.

Wij wensen AreTheyHappy veel succes in hun nieuw avontuur!

Benieuwd naar de nieuwe open call? Schrijf je nu al in!

Bedankt! We hebben je inschrijving goed ontvangen. Succes!
Oops! Something went wrong while submitting the form

READY TO GROW?

Birdhouse brengt jouw start-up naar the next level. Schrijf je vandaag in en wie weet pitch jij binnenkort voor onze jury.

Schrijf je in