« Terug naar de blog

Bubble Heroes met een missie

February 19, 2016

Drie jaar geleden besloten Michel De Waele, Benjamin Rieder en Anthony Viaene iets te doen met hun gedeelde missie: hun stad Gent groener maken door onnodig verkeer te weren. “Onze droom is steden terug leefbaarder maken. En die droom proberen we te realiseren met Bubble Post: een bedrijf dat goederen op een ‘groene’ manier van en naar het stadscentrum brengt. We hebben het vergroenen eerst even geprobeerd met Bubble Taxi en zijn 4 taxi-fietsen. Maar naar ons gevoel was de positieve impact op de CO2-uitstoot in de stad niet groot genoeg.”

En toen was er taart.

“In 2013 kregen we de vraag om de taarten van Julie’s House, het gezelligste bakhuis van Gent, te vervoeren. Daardoor zijn we beginnen nadenken over goederentransport. En dan was het gewoon DOEN. Blijven gaan en snel groeien.” Zo werd Bubble Post geboren. “We plaatsen de stad en zijn inwoner terug centraal. De goederen, en dat kan van alles zijn, worden in onze vestiging aan de stadsrand afgeleverd, gesorteerd en gebundeld. Daarna berekent ons zelfontwikkeld IT-systeem de meest efficiënte route en bepaalt het welk het meest geschikte voertuig is. Bv. de elektrische cargo-bike, die tot 300 kilo kan transporteren via de fietspaden en dus voorbij alle files kan rijden.”

bubble_post_fw

Hun ambitie?

“We willen in zoveel mogelijk Europese steden een oplossing voor stedelijke distributie aanbieden. Momenteel zijn we actief in 19 steden met o.a. Kortrijk, Sint-Niklaas, Oostende, Leuven, Namen, Luik, Amsterdam en Utrecht. Overal opereren we vanuit een magazijn aan de rand van de stad.”

Een voorbeeld voor andere ondernemingen.

Bubble Post en zijn diensten evolueren voortdurend. “Wat begon met enkele leveringen voor lokale handelaars, is vandaag een totaaloplossing voor stedelijke distributie. Met een eigen IT-systeem, een oplossing voor gekoeld transport in binnensteden, een innoverend logistiek model en HR-systeem met zelfsturende teams. Zo kunnen we op verschillende vlakken een voorbeeld zijn voor andere ondernemingen. En daar zijn we fier op! Bovendien werken we met een visie, waardoor de teller met de CO2-reductie op onze site constant vooruitgaat.”

De heren vergeten niet wie hen van meet af aan gesteund heeft.

“We hadden het geluk dat er al heel vroeg een aantal ‘business angels’ in ons geloofden. Zij zorgden voor het nodige kapitaal om de eerste medewerkers aan te werven. Daarnaast geloofde ook Belfius meteen in ons verhaal, al waren we een heel jong bedrijf dat weinig of geen garanties kon geven. Belfius heeft altijd constructief mee gedacht over hoe ze onze evolutie konden helpen financieren.”

"België bruist van de ondernemerstalenten. Mannen en vrouwen die, zoals jij en zoals Benjamin Rieder, risico’s durven nemen om hun droom waar te maken. Bij Belfius zijn we ervan overtuigd dat het onze rol is om er alles aan te doen om van die dromen, die ideeën een succes te helpen maken."

Dit artikel kwam tot stand dankzij onze samenwerking met Belfius. Ontdek meer van deze ondernemersverhalen op hun website.

Wekelijks start-up nieuws ontvangen?

Blijf op de hoogte van het Belgisch start-up landschap.
Bedankt voor je inschrijving!
Oops! Something went wrong while submitting the form

Benieuwd naar de nieuwe open call? Schrijf je nu al in!

Bedankt! We hebben je inschrijving goed ontvangen. Succes!
Oops! Something went wrong while submitting the form