« Terug naar de blog

Mentor Tim Govaert: "Er mag geen wiel aflopen of het is gedaan"

May 4, 2017

Zowel accelerator- als incubatorprogramma’s bieden jonge ondernemingen de kans om te groeien, te leren en om de volgende stap te zetten. Birdhouse biedt op dit moment een acceleratorprogramma, maar begon in 2016 als incubator. Wat zijn de verschillen tussen de twee?

Tim Govaert, mentor bij The Birdhouse, beschouwt zichzelf als een growth expert. Hij werkt als productiviteitscoach bij Veltion, een spin-off van de Universiteit Gent die hij zelf mee heeft opgericht. Tim wil communities bouwen en mensen samenbrengen. In die zin richtte hij Toastmasters Gent op, een club waar de leden samenkomen om spreken voor een publiek te oefenen, en ook TEDxGhent is een van zijn kindjes. Ook bij de oprichting van de Professional Speakers Association Belgium was hij betrokken.

 

Een persoonlijke klik 

"Om een startup te coachen zijn 2 zaken van belang. Als mentor moet je een persoonlijke klik hebben met de startup. Ten tweede begeleid ik het liefst startups in een sector waar ik professionele kennis van heb, in mijn geval productie, logistiek en financiering.” Tim wil zijn eigen ervaring toepassen om ondernemers te helpen groeien in het ondernemerschap, maar ook in het leiderschap.

"Er mag geen wiel aflopen of het kan evengoed gedaan zijn met je startup."

Een startup is vooral bezig met hun product en hoe ze dat kunnen verkopen, maar dat is niet alles. Er zijn ook nog enkele wettelijke zaken die nodig zijn om je te beschermen, zoals verzekeringen, aandeelhoudersovereenkomsten, contracten… Dat is erg belangrijk voor je startup.

Tim haalt voldoening uit het zien groeien van mensen en ondernemingen. "Ik ga vooral op zoek naar de juiste attitude. Je moet openstaan voor feedback. Je moet niet praten, maar doen. Als mentor verwacht ik toch een zeker commitment van de startup. You get what you give is mijn favoriete quote.”

"Een idee is niets waard zolang je niet de 'can do' mentaliteit hebt om met het idee aan de slag te gaan."

Ben je benieuwd naar Tim Govaert als jouw mentor?

Heb je een geniaal innovatief idee en voel je het ondernemersbloed in je aderen stromen? Ben je klaar voor een stevig duwtje in de rug? Wil je gecoacht worden door Tim Govaert of een van onze andere 30 ervaren mentoren? Dat kan. Nog tot en met 21 mei kun je je inschrijven voor het acceleratorprogramma van The Birdhouse, zowel in Gent als Antwerpen. Dus waar wacht je nog op?

Schrijf je nu in!

Benieuwd naar de nieuwe open call? Schrijf je nu al in!

Bedankt! We hebben je inschrijving goed ontvangen. Succes!
Oops! Something went wrong while submitting the form

READY TO GROW?

Birdhouse brengt jouw start-up naar the next level. Schrijf je vandaag in en wie weet pitch jij binnenkort voor onze jury.

Schrijf je in