« Terug naar de blog

Het nieuwe jasje van The Birdhouse

October 4, 2016

Move over, Aerey: voortaan dekt The Birdhouse de lading van al onze activiteiten. Niet alleen omdat de meeste start-ups ons al kennen onder die benaming, ook omdat we één sterk merk willen uitbouwen. Inderdaad, de plannen en ambities zijn alvast niet kleiner geworden! Wat er nog allemaal is veranderd in onze interne keuken? We laten je graag kennis maken met het nieuwe jasje van The Birdhouse: onze rebranding, uitbreiding en andere belangrijke wijzigingen.

Extra mankracht voor groei en bloei

Het gaat The Birdhouse voor de wind: vroeger konden we alles bolwerken met drie mensen, vandaag is het aantal teamleden al meer dan verdubbeld. In The Birdhouse binnengevlogen zijn Lenja Doms, Liesbeth Cornelis, Kasper Vancoppenolle en Helena Pynte, die we ieder met open armen hebben verwelkomd. Omdat we geloven dat we als groeiend bedrijf een grotere capaciteit nodig hebben. En om in de nabije toekomst andere grote steden aan te boren.

Binnen een aantal maanden kunnen we vermoedelijk nog extra mankracht gebruiken. Onder andere communicatieprofielen zullen ons helpen om The Birdhouse verder op de kaart te zetten. Laat de woorden ‘internationale expansie’ alvast voor zich spreken!

Van incubator naar accelerator

Een andere vernieuwing van The Birdhouse is de omschakeling van incubator naar accelerator. Toegegeven: die begrippen worden vaker door elkaar gebruikt. Ons land kampt een beetje met de foutieve veronderstelling dat acceleratoren zich exclusief richten op scale-ups en projecten die in een verder stadium zitten. Maar het echte verschil tussen die twee begrippen? Wel, incubatoren hebben een langere en dikwijls onbepaalde duur, terwijl acceleratoren eerder kort en intensief zijn.

The Birdhouse wil zich dan ook associëren met die laatste categorie. Ons traject duurt slechts zes maanden en we focussen ons onvoorwaardelijk op kwaliteit en doorgedreven begeleiding van mentors. Dat is trouwens de reden dat de selectiviteit tijdens de applicatierondes zeer hoog ligt.

Ook dit hebben we in petto …

Naast het acceleratortraject en de evenementen waarvoor The Birdhouse ook bekend staat, bevat de roadmap nog heel wat andere zaken. Binnenkort pakken we uit met een Start-up Academy voor starters die niet werden geselecteerd. Daarbuiten mag je je nog verwachten aan een investeringsprogramma dat start-ups van a tot z klaarstoomt voor investeringsrondes.

Meer weten over het nieuwe The Birdhouse? Een vraag of een opmerking over de veranderingen? Zak dan op 10 oktober af naar het Gentse Ghelamco Arena voor ons gratis event ‘Ambition is the new sexy’. Daar kom je het fijne te weten van onze rebranding! 

Bestel nu je tickets

Of hoe we met een uniek dienstenpakket bewijzen dat we veel meer zijn dan gewoon een accelerator ..

Benieuwd naar de nieuwe open call? Schrijf je nu al in!

Bedankt! We hebben je inschrijving goed ontvangen. Succes!
Oops! Something went wrong while submitting the form

READY TO GROW?

Birdhouse brengt jouw start-up naar the next level. Schrijf je vandaag in en wie weet pitch jij binnenkort voor onze jury.

Schrijf je in