« Terug naar de blog

Hoe een co-founder vinden? Enkele tips op een rij:

December 14, 2016

Achter elke goede start-up zit een ijzersterk team, dat geleid wordt door twee of meer co-founders. Alleen vindt niet iedere ondernemer het vanzelfsprekend om een medeoprichter te vinden die bovendien complementair is. Hoe je die persoon nu juist vindt? The Birdhouse schotelt je enkele handige tips voor!

Zoek op voorhand uit welk profiel je nodig hebt

Het is al lang geen geheim meer en investeerders letten er extra hard op: je medeoprichter moet skills hebben die de jouwe aanvullen. Ben jij een techneut in hart en nieren? Dan zoek je idealiter naar iemand met marketing- of commerciële ervaring.

Maar ook persoonlijke eigenschappen tellen, en dat is dikwijls waar het schoentje knelt. Genoeg jammerlijke verhalen van start-ups die het onderspit moesten delven omdat ze in een persoonlijke vete belandden. Ontmoet je dus een andere ondernemer waarmee het klikt, ga er dan niet ogenblikkelijk mee in zee. Neem de tijd om elkaar beter te leren kennen op professioneel én persoonlijk vlak.

Gebruik online tools

In de technologische sector moet je natuurlijk ook online je medeoprichter kunnen vinden, toch? Op websites zoals Techcofounder.com, Cofounderslab, Founder2be kan je alvast connecties leggen binnen een netwerk van ruim 100.000 ondernemers. Vind je er uiteindelijk niet je medeoprichter, dan is de kans nog steeds groot dat je hoe dan ook je netwerk hebt uitgebreid met professionals die later nog van pas kunnen komen!

Ga naar de juiste netwerkevenementen

Met de nadruk op ‘juiste’. De Belgische start-up scene staat bol van evenementen en festiviteiten voor starters, maar dan nog is het een kwestie van een strenge selectie te maken. Zeker als je events zoals co-founder meetups afschuimt in de hoop je toekomstige medeoprichter te vinden. Overweeg voordien welk profiel je precies zoekt, waar je die ondernemer kunt tegenkomen en stel meetbare doelen voorop om hem uiteindelijk ook te vinden.

Benut je social media netwerk

Netwerkevents zijn een ding, je social media netwerk een ander. Je zou ervan versteld staan hoe snel je een oplossing kan vinden via Facebook-groepen zoals BeTech of BeStart. De kans dat die uitverkoren co-founder ook effectief reageert op je oproep is misschien niet zo groot, wél kunnen andere mensen van het tech-ecosysteem je waarschijnlijk doorverwijzen.

Vraag het aan ervaren rotten

Bijna de hoop opgegeven? Dan nog kun je steeds ten rade gaan bij ervaren ondernemers waarmee je misschien eerder al hebt samengewerkt. Vergeet niet: in sommige gevallen weten die ervaren rotten nóg beter welke medeoprichter er bij je past!

Kan jij soortgelijk ondernemersadvies gebruiken? Volg onze blog op de voet en schrijf je in op de nieuwsbrief van The Birdhouse!

Benieuwd naar de nieuwe open call? Schrijf je nu al in!

Bedankt! We hebben je inschrijving goed ontvangen. Succes!
Oops! Something went wrong while submitting the form

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief

100% zero-spam voor entrepreneurs 
Bedankt voor je inschrijving!
Oops! Something went wrong while submitting the form