« Terug naar de blog

Mentor Maarten Michielssens: "Blijf baas in eigen huis"

May 12, 2017

Maarten, die Germanist van opleiding is, startte met een technologiebedrijf. Ondanks dat hij eigenlijk West-Vlaming is, werd hij voor zijn focus op energietechnologieën en financiële modellen erkend als “Verdienstelijke Oost-Vlaming”.

Maarten bouwt bedrijven op basis van R&D en internationalisatie en hij reist voortdurend tussen zijn kantoren in België, China en Marokko. Hij introduceerde vernieuwende financiële formules in de energiesector, die niet gebaseerd zijn op subsidies, maar op besparingen. Lucht, licht en wind verkopen? Dat is geen probleem meer voor Maarten.

“Waar ik naar op zoek ga in een startup? Enthousiasme, passie, gedrevenheid, de wil om vooruit te gaan en het verstand om even stil te staan. Ik wil jonge starters behoeden voor de stommiteiten die ik ooit beging.”

 

Zorg voor een stabiele en brede basis

Bij de startups die Maarten begeleidt, hamert hij op twee aspecten. Ten eerste moet je een goede financiële strategie hebben om snel te kunnen groeien. Je moet een stevige basis hebben als startup, waarop je zonder zorgen verder kan bouwen.

"Je moet eigen baas in eigen huis blijven."

"Je moet je aandelen zo lang mogelijk in eigen handen houden. In het begin zijn ze namelijk nog niets waard. Als startup mag je ze niet te vroeg en te goedkoop verkopen." 

Ten tweede moet je een commerciële strategie hebben die de waarde van wat je maakt aantoont. Je mag de veelgemaakte fout niet maken van een te kleine marge te nemen. Starters kijken vaak naar wat het hen kost en doen daar een kleine marge bij. Zo overleef je niet. Je moet te weten komen wat de waarde is die de klant bereid is te betalen."

Wil je advies van mentoren zoals Maarten?

Heb jij of je startup tips nodig over hoe je je financiën het best regelt? Heb je een idee of startup die gewoon moet aanslaan, maar heb je nog feedback nodig? Onze 30 topmentoren met schatten aan ervaring, zoals Maarten Michielssens, staan te popelen om jou te helpen.

Nog tot en met 21 mei kun je je inschrijven voor het acceleratorprogramma van The Birdhouse en kans maken op een plekje in het intensieve groeitraject, in zowel Gent als Antwerpen. 

Schrijf je nu in!

Benieuwd naar de nieuwe open call? Schrijf je nu al in!

Bedankt! We hebben je inschrijving goed ontvangen. Succes!
Oops! Something went wrong while submitting the form

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief

100% zero-spam voor entrepreneurs 
Bedankt voor je inschrijving!
Oops! Something went wrong while submitting the form