« Terug naar de blog

Mentor Wilfried Van Assche: "Startups moeten weten waarmee ze bezig zijn"

May 10, 2017

De zomer komt er weer aan. Maar wat zou een strand zijn zonder een goed boek, een interessante podcast of intrigerende blogpost om te lezen? Daarom gingen we ten rade bij onze community en brengen we jullie hier onze shortlist van must-reads en listens voor een extra productieve zomer.

Als 22 jarige trok Wilfried Van Assche naar Amerika om zijn jongensdroom waar te maken: in de USA wonen en werken, het land waar alles kon. Hij begon er een avontuur bij Procter & Gamble, dat hem door Duitsland, Japan, Thailand en Scandinavië bracht. Na twintig jaar keerde Wilfried terug naar België om COO van Ontex te worden.

Een andere jongensdroom van Wilfried, namelijk werken op de luchthaven, realiseerde hij als de eerste CEO van het geprivatiseerde Brussels Airport. Alsof dat nog niet genoeg was, baatte hij tien jaar lang een wijngoed in Zuid-Afrika uit, samen met twee partners.

 

Omring je met mensen die voor je zorgen

Dankzij zijn avonturen leerde Wilfried alle ups and downs van het ondernemerschap. Nog steeds actief als bestuurder wilt hij jonge mensen helpen de juiste stap te zetten aan het begin van hun carrière.

“En dat is net fantastisch aan The Birdhouse. Het is zelf een startup. Het is opgericht en wordt gerund door jonge mensen. Net als bij mijn eigen kinderen geef ik vaak het advies: zorg dat je goed omringd bent met mensen die voor je zorgen, mensen die oprecht geïnteresseerd zijn in jouw vooruitgang en die je proberen naar een hoger niveau te brengen.  En dat was ook een reden voor mij om als mentor met The Birdhouse in zee te gaan.”

"Het is belangrijk dat een startup een visie heeft, een richting waar die uit wil gaan, wat die wil bereiken op korte of lange termijn. Ze moeten weten waarmee ze bezig zijn."

Jouw kinderdroom waarmaken met de hulp van Wilfried Van Assche als mentor?

Nog tot en met 21 mei kun je je inschrijven voor het acceleratorprogramma van The Birdhouse, zowel in Gent als Antwerpen. Dus waar wacht je nog op? Onze 30 ervaren mentoren wachten op jou!

Schrijf je nu in!

Benieuwd naar de nieuwe open call? Schrijf je nu al in!

Bedankt! We hebben je inschrijving goed ontvangen. Succes!
Oops! Something went wrong while submitting the form

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief

100% zero-spam voor entrepreneurs 
Bedankt voor je inschrijving!
Oops! Something went wrong while submitting the form