« Terug naar de blog

Ondernemer in de kijker: Marie Van den Broeck van MyAddOn

January 6, 2017

The Birdhouse start met een nieuwe blogrubriek. Elke maand zetten we een ondernemer of mentor in de kijker en stellen we hen enkele vragen. Onderneemster Marie Van den Broeck bijt voor ons de spits af. Met MyAddOn wil Marie krukken en rolstoelen pimpen met kleurige add-ons, een soort van universele opzetstukjes. Niet alleen om de krukken en rolstoelen mooier te maken, maar ook comfortabeler en handiger in gebruik.

Geen vreemde, maar vrouwelijke eend in de bijt

Zowel bij de eerste als de tweede applicatieronde was slechts een klein deel van de geregistreerde ondernemers vrouwelijk. Merkwaardig, zeker omdat The Birdhouse ook vrouwelijk ondernemerschap stimuleert. “Onderzoek toont aan dat vrouwen en mannen minstens even innovatief kunnen zijn”, weet Marie ons te vertellen. “Alleen zijn vrouwen iets meer risico-avers, terwijl mannen meestal toch sneller een onzekere beslissing durven te maken. Dit wordt overigens ook aangetoond door onderzoek.”

Marie is ervan overtuigd dat ondernemerschap dus een flinke portie lef vereist. De lef om je ambitie te tonen, maar ook om stevig in je schoenen te durven staan. “Per slot van rekening sta je zowel op financieel als sociaal vlak voor heel wat risico’s”, gaat ze verder. “Vaak krijgen slimme en zelfzekere vrouwen bakken kritiek en worden ze als intimiderend beschouwd. Kijk maar naar Olga Leyers van ‘De Slimste Mens Ter Wereld’.

Praktijkkuur voor verdere groei

Met veel voldoening kijkt Marie terug op haar tijd bij The Birdhouse. Toen ze al meer dan een half jaar geleden werd gekozen voor het accelerator programma, kon ze haar ogen niet geloven. “Als ik kijk naar de weg die ik heb afgelegd van 6 maanden terug tot vandaag, dan besef ik dat ik enorm veel heb bijgeleerd”, knikt ze. “Zowel op professioneel als persoonlijk gebied ben ik geëvolueerd. Ik heb echt zelf ondervonden hoe belangrijk het is om je verder te professionaliseren, je netwerk te onderhouden en vooral ook trouw te blijven aan je visie. De praktische skills die The Birdhouse mij heeft meegegeven, hebben daar ook een belangrijke rol in gespeeld.”

Tijdens deze praktijkkuur heeft Marie naar verluidt ook veel opgestoken van de mede-start-ups in The Birdhouse. “Je kunt zoveel van elkaar leren en bovendien geven de andere ondernemers je echt die extra goesting om er voor de volle 100% voor te gaan!”, aldus Marie.

Marie’s mentaliteit heeft haar geen windeieren gelegd. In december 2016 sleepte ze de hoofdprijs van de 16e editie van Bizidee in de wacht. 15.000 euro zal Marie helpen bij de realisatie van haar eerste product ‘MySleeve’. Dat wordt een kousje voor de handvaten van krukken dat handpijn en zweethanden wegneemt en het belangrijkste: vallende krukken voorkomt. Van MyAddOn zullen we dus spoedig meer horen. Wij wensen Marie Van den Broeck enorm veel succes toe!

Benieuwd naar de nieuwe open call? Schrijf je nu al in!

Bedankt! We hebben je inschrijving goed ontvangen. Succes!
Oops! Something went wrong while submitting the form

READY TO GROW?

Birdhouse brengt jouw start-up naar the next level. Schrijf je vandaag in en wie weet pitch jij binnenkort voor onze jury.

Schrijf je in