« Terug naar de blog

Pitch perfect? Harry Demey geeft 3 tips voor een no-bullsh*t pitch

October 31, 2016

Intussen staat het internet al bol van de tips voor een perfecte pitch. Maar welke elementen zorgen ervoor dat jouw pitch blijft hangen bij een potentiële investeerder? Harry Demey (LDV United en mentor bij The Birdhouse) geeft 3 slimme tips:

1. Vertel een sterk verhaal

Uiteraard ben je zelf overtuigd van het verhaal achter je start-up. Maar indien je er niet in slaagt dat onder woorden te brengen, dan ben je eraan voor de moeite. “Ik krijg nog zeer vaak een verhaal te horen dat niet coherent is”, vertelt Harry. “Maak duidelijk dat er een businessmodel achter je bedrijf zit, en vooral: straal passie uit. Vertel de investeerders waarvoor je elke dag met plezier uit je bed komt. Die ‘why’ achter je start-up is van onschatbare waarde. Ik zeg dan ook altijd dat een perfecte pitch bestaat uit 30% ratio en 70% emo.”

2. Toon aan dat je team mee aan boord is

Harry kan het belang van een goed team niet genoeg benadrukken. Let wel: het gaat hier niet uitsluitend om de complementariteit van de founders. “Een investeerder is niet per se geïnteresseerd in een techneut en een marketeer als oprichters”, geeft Harry aan. “Die rollen kun je achteraf makkelijk nog invullen. Liever een team dat oprecht gelooft dat het bedrijf het gaat maken. Daar raak je al zeer ver mee.” Zorg er dus voor dat je hele team even enthousiast is, en dat ook uitstraalt bij het pitchen.

3. Houd het relevant en onderscheidend

Als ondernemer hanteert Harry een bepaalde matrix om te bepalen of een product of dienst succesvol kan zijn. “Als start-up moet je business zowel relevant als onderscheidend zijn”, vindt hij. “Ik heb al te veel ondernemers gezien die beweren dat ze een baanbrekend idee hebben, maar dat ontbreekt aan relevantie. Bij zulke bedrijven krijg ik niet het gevoel dat ze oprecht zijn. En dan gaat mijn bullshitdetector af. Daarom: geef aan waarom je een markt hebt of zou kunnen creëren en hoe je precies het verschil gaat maken.”

Bullshit Pitch Matrix Harry Demey

Heb je iets gehad aan Harry's tips? Vanaf 17 april begint onze nieuwe selectieronde, en wie weet word jij één van de ondernemers die kan genieten van 6 maanden lang mentorship van het hoogste niveau! Schrijf je in op onze nieuwsbrief en blijf op de hoogte.

Benieuwd naar de nieuwe open call? Schrijf je nu al in!

Bedankt! We hebben je inschrijving goed ontvangen. Succes!
Oops! Something went wrong while submitting the form

READY TO GROW?

Birdhouse brengt jouw start-up naar the next level. Schrijf je vandaag in en wie weet pitch jij binnenkort voor onze jury.

Schrijf je in