« Terug naar de blog

Sharing is Caring: corporates versus start-ups.

April 17, 2019

Start-ups en corporates, het lijken tegenpolen. Niettemin geloven we bij The Birdhouse dat beiden veel van elkaar kunnen leren. Start-ups missen af en toe structuur, terwijl gevestigde spelers soms een innovatieve mindset kunnen gebruiken. Op 9 mei organiseren we samen met Belfius, Sharing is Caring, met als keynote sprekers: Louis Jonckheere (CPO & Co-Founder Showpad), Leslie Cottenje (CEO & Co-Founder Hello Customer) en Rudi De Kerpel (Oprichter Eurotuin). "Ik wil alles delen wat ik leerde in de afgelopen 22 jaar, en vooral dan de dingen die ik anders had gedaan. Als je onderneemt sta je vaak voor dilemma's, terwijl jaren later die dilemma's heel makkelijk oplosbaar blijken. Ik ga dus tonen hoe je als jonge ondernemer mijn fouten niet opnieuw maakt." vertelt Rudi De Kerpel over zijn presentatie.

Speedbootjes en vrachtschepen

Corporates en start-ups zijn makkelijk vergelijkbaar via een maritieme metafoor. De corporate is een vrachtschip: groot, stabiel maar moeilijk te keren eens zijn koers gezet is. Start-ups zijn de speedboten op zee: ze zijn snel, wendbaar maar ook onstabiel. Niettemin slagen die snelle speedbootjes er soms in om de grote vrachtschepen te disrupten. “Start-ups zullen heel vaak een probleem dat grote corporates al oplossen, op een heel andere manier aanpakken." vertelt Louis Jonckheere. "Ze doen dat bijvoorbeeld met een nieuw product of een nieuw business model. Een start-up wil vaak een bestaande markt aanvallen en dat is enkel mogelijk als je iets fundamenteel disruptive doet.

Geen ideale manier om van elkaar te leren, zou je kunnen zeggen. Maar niets is minder waar. "Die disruptive mindset kan erg nuttig zijn voor grote bedrijven.” voegt Jonckheere toe. “Gevestigde bedrijven moeten zich vandaag meer dan ooit heruitvinden en een start-up recept is daar perfect voor. Aan de andere kant kunnen start-ups ook veel leren van hun grotere tegenhangers."

Van lean start-up naar gevestigde spelers

Eric Ries, beschrijft in zijn legendarische boek The Lean Startup het erg bekende model van jonge ondernemingen die “lean” hun bedrijf aanpassen en snel kunnen pivoteren. Je kan hem makkelijk de archetypische voorstander van het start-up model noemen. Maar vandaag werkt hij vooral met gevestigde bedrijven. Zo schrijft hij  boeken over wat de twee van elkaar kunnen leren en stelde het volgende vast in een interview:

"People have this very fixed idea in their minds that there's such a thing as a startup and then there's such a thing as an established company. But it's clearly a false dichotomy, because no startup intentionally wants to stay small."

De boodschap is duidelijk: we moeten afstappen van het idee dat start-ups kleine bedrijven blijven. Kijk maar naar onze Belgische trots, Showpad. "Ik wil mijn persoonlijke ondernemersverhaal doen en natuurlijk dat van Showpad erbij. En dat zal gaan van het prille begin, en hoe het idee van Showpad ontstond, tot onze missie en visie. Daarnaast praten we natuurlijk ook over onze internationalisering naar de Verenigde Staten, onze financiering en hoe we hiring aanpakken.” - Louis Jonckheere (mede-oprichter en Chief Product Officer van Showpad)

Meer weten over? Kom naar ons evenement op 9 mei! Registreer je gratis tickets hier!

Hoe passen we dit toe in de praktijk? Onze sprekers hielpen ons alvast aan de volgende lijst met tips.

Drie tips van corporates aan start-ups:

1. Maak je processen schaalbaar.

Start-ups doen aanvankelijk heel wat dingen die moeilijk schaalbaar zijn en hun processen zijn vaak ad-hoc. Eens je begint te groeien is het goed om te kijken hoe je processen zullen meeschalen met je bedrijf. En zulke processen opbouwen is net één van de specialiteiten van grotere spelers. Van hen leren is dus cruciaal.

2. Denk aan branding.

Grote corporates zoals Nike, Disney en BMW hebben vaak sterke branding waar kleine spelers niet aan kunnen tippen. Daarom is een pagina nemen uit hun branding-handboek geen slecht idee als je een sterk merk wil uitbouwen dat de tand des tijds doorstaat.

3. Neem een adviesraad.

In grote corporates werken vaak personen met enorm veel ervaring. Zij willen misschien niet de sprong wagen naar een start-up, maar ze willen je wel adviseren. Een adviesraad waar ervaren mensen je helpen, zonder echt bestuurder van je bedrijf te zijn, kan die afstand overbruggen en hun expertise binnenbrengen in je start-up.

Drie tips van start-ups aan corporates:

1. Geef meer vrijheid.

Kenmerkend aan start-ups is dat hun teams vaak flexibel en autonoom werken, en dat ze snel nieuwe producten kunnen lanceren. Dat is natuurlijk moeilijker in een grote corporate. Maar je kan nog steeds kleine projectteams opzetten die verantwoordelijkheid krijgen over specifieke sub-domeinen. Zo kopieer je een deel van die autonomie binnen je grotere organisatie.

2. Focus op je klanten.

Grote bedrijven lopen vaak in de val van te veel focus te leggen op processen en te weinig op klanten. Iets waar start-ups wel in uitblinken. De mentaliteit van snel je markt leren kennen, producten uittesten en ze vervolgens aanpassen naar gelang hoe gebruikers reageren kan nuttig zijn voor corporates.

3. Werk samen met start-ups.

Samenwerken met start-ups brengt soms hun innovatieve mindset binnen in je bedrijf, en kan tot nieuwe, onverwachte oplossingen leiden. Er zijn  heel wat manieren om dat te doen, van interne incubator-programma’s tot start-ups overnemen. Kijk dus zeker hoe dit in je bedrijf kan passen.

Wil je meer weten? Lees dan zeker de artikels hieronder:

Harvard Business Review: The Two Ways for Startups and Corporations to Partner

Board of Innovation: The 4 types of innovators: hunters, builders, explorers, and experimenters

Antwerp Management School: Waarom familiebedrijven samenwerking met startups moeten overwegen

WIRED: Lean Startup guru Eric Ries explains how big companies can innovate like entrepreneurs

Of kom naar het evenement op 9 mei te Gent! Registreer je gratis tickets hier!


Benieuwd naar de nieuwe open call? Schrijf je nu al in!

Bedankt! We hebben je inschrijving goed ontvangen. Succes!
Oops! Something went wrong while submitting the form

READY TO GROW?

Birdhouse brengt jouw start-up naar the next level. Schrijf je vandaag in en wie weet pitch jij binnenkort voor onze jury.

Schrijf je in