« Terug naar de blog

Start-ups in the picture: Birdhouse najaar 2017

August 16, 2017

Je hebt er allicht hier en daar zien verschijnen, maar er zijn er ongetwijfeld nog enkele bij die je niet kent! We stellen je graag voor aan de nieuwe start-ups die net hun tweede week in The Birdhouse begonnen zijn. Je las in een vorige blog al wat er op het programma van de ondernemers staat, maar waar komen ze vandaan? In welke sectoren zitten ze? Wat doen ze nu eigenlijk? We presenteren met veel plezier onze start-ups van najaar 2017!

BeerSelect

We zullen het voor het gemak alfabetisch aanpakken en beginnen met BeerSelect. Bert, Kasper, Miel en Wout zijn vier Gentse student-ondernemers die hun passie voor karakterbieren niet langer onder stoelen of schoolbanken konden steken. Deze jonge start-up wil met hun platform het beste van de Belgische bierwereld in de kijker zetten. Dat doen ze aan de hand van een webshop die proefpakketten en cadeaumanden verkoopt, gevuld met streekbieren van lokale brouwerijen. BeerSelect speelt erg in op foodpairing, dat ze extra in de verf zetten door elk seizoen het gratis magazine Hoppy Times te verdelen. The Birdhouse is nog in volle afwachting van het eerste proefpakket streekbiertjes. BeerSelect mentoren Christophe Kochuyt en Nicole Berx ongetwijfeld ook.

BeerSelect werd geselecteerd in het acceleratorprogramma van The Birdhouse voor start-ups en scale-ups

BlueBear

BlueBear - dat ons kantoor in Antwerpen bezet - zorgt ook voor amusement, maar dan van het iets actievere type. Via het BlueBear platform kan je een leuke activiteit boeken bij verschillende aanbieders. Je hebt de keuze tussen verschillende categorieën, van Air tot Relax. Ook kan je activiteiten gebaseerd op je locatie en met hoeveel personen je bent. Op basis daarvan geeft BlueBear jou de leukste suggesties. Ook voor de organisator van die activiteiten is de creatie van Niels, Rob, Maarten en Michiel een absoluut cadeau: hij krijgt namelijk een extra kanaal om zijn activiteiten aan de man te brengen, en alles wordt automatisch gesynchroniseerd met zijn agenda en administratie. Er wordt gefluisterd dat hun mentoren Tom Maerten en Wilfried Van Assche binnenkort een parachute duosprong gepland hebben, maar dat kunnen we niet bevestigen.

BlueBear werd geselecteerd in het acceleratorprogramma van The Birdhouse voor start-ups en scale-ups

Creatool

Zoals we vorige editie Draw hadden die eruit sprong op vlak van creativiteit in haar fysieke vorm, hebben we deze editie Creatool; een start-up die educatieve bouwpakketten levert aan scholen. De Creatool-doos bestaat uit een aantal vaste bouwstukken met didactische doe-fiches. Bouw je liever zelf iets? Even goed, want de Creatool wielen, stokken en planken kan je op honderd-en-één verschillende manieren in elkaar zetten. Peter, de man achter de start-up, stimuleert technisch inzicht door kinderen creatief aan het werk te zetten. Maar ook uit workshops met volwassen zijn verrassende resultaten gekomen. En dat hebben we met onze eigen ogen gezien, toen Peter tijdens zijn pitch op de eerste dag een Creatoolkit neerplantte in het midden van de zaal. Mentoren die meebouwen aan het verhaal van Creatool, letterlijk en figuurlijk: Wannes Wylin en Michiel Vanderheyden.

Creatool werd geselecteerd in het acceleratorprogramma van The Birdhouse voor start-ups en scale-ups
Personal coach An Dours en Peter van Creatool
Creatool werd geselecteerd in het acceleratorprogramma van The Birdhouse voor start-ups en scale-ups
Wouter (Unigift) druk in de weer met de Creatool box
Creatool Box
Creatool set

Cycle Valley

Waarom enkel bedrijfswagens aanbieden als het ook ecologisch en duurzaam kan? Voor happy mobile solutions kan je helemaal terecht bij Cycle Valley. Het duo achter de start-up, Nathalie en Wim, levert elektrische fietsen aan bedrijven van allerlei groottes. Hun mentoren bij The Birdhouse zijn Pol VanbiervlietBruno D'Hulster en Dirk De Wulf. Onder het motto “u de fiets, wij de zorgen” neemt Cycle Valley alle ongemakken op zich: van 24/7 pechbijstand tot onderhoud op locatie en verzekeringen. Gezondere werknemers en een positieve impact op het milieu; we hebben hier duidelijk met wereldverbeteraars te maken.

Cycle Valley werd geselecteerd in het acceleratorprogramma van The Birdhouse voor start-ups en scale-ups

Daltix

De self-proclaimed Daltons van Daltix (a.k.a. Jonas en Jan) verzamelen niet alleen data van verschillen webshops, ze gaan nog een stap verder. Zo’n leuk logo zeg je? Ja, dat vinden wij ook. 

De kolibri symboliseert Daltix’ helicopterview op de e-commerce markt, gecombineerd met hun flexibiliteit en behendigheid om daar op in te spelen. Of je business nu draait rond tools, tablets of tomaten, Daltix garandeert peace-of-mind voor elke leverancier en retailer. Van prijzen tot promoties, de datacowboys van Daltix verzamelen alles wat jij nodig hebt om de beste strategische beslissingen te maken. Mentoren Tim Duhamel en Wouter Neirinck staan op hun beurt klaar om te helpen bij Daltix' strategische beslissingen.

Daltix werd geselecteerd in het acceleratorprogramma van The Birdhouse voor start-ups en scale-ups

Entusia

De volgende start-up laat de cloud dan weer achter zich liggen en legt zich volledig toe op het fysieke. Entusia ontwikkelt en verkoopt namelijk speciaal ontworpen ondergoed voor mensen met urineverlies. Waarom nog kiezen voor onaangename inlegkruisjes die je telkens moet weggooien, als je voor mooi ontworpen en comfortabel ondergoed kan gaan? Hans Versmissen, het brein achter Entusia, vindt het belangrijk dat mensen met urineverlies ook kunnen kiezen voor een discreet en stijlvol alternatief. Urineverlies op die manier meer bespreekbaar maken? Komt in orde! Zeker met de hulp van mentoren Joëlle Frijters en Harry Demey.

Entusia werd geselecteerd in het acceleratorprogramma van The Birdhouse voor start-ups en scale-ups

Hive

Hive maakt het leven van elke fabrikant, vertegenwoordiger en salesman aanzienlijk makkelijker. Dat doen ze door een productconfigurator aan te bieden die aan alles gedacht heeft. 3D-modellen genereren en afsluiten met een klinkklare prijsofferte? Allemaal mogelijk. De fabrikanten kunnen deze configurator op hun beurt aanbieden aan hun verdelers en installateurs. Een e-businessplatform dat leveranciers en klanten naadloos verbindt dus. Ondernemers Frederik Taleman en Stijn Maenhaut worden bijgestaan door mentoren Bart De Waele en Guy Wollaert.

E-Business.cloud werd geselecteerd in het acceleratorprogramma van The Birdhouse voor start-ups en scale-ups

Jureca

Edgar Warmoes, Pieter-Jan Van Aken en Thomas Van Roy hebben Jureca ontwikkeld: een digitaal platform waarmee je de advocaat vindt die het best past bij jouw noden. De start-up, gecoacht door mentoren Jeroen De Man en Cedric Bouckaert, vervult op die manier een soort van matchmaker-rol tussen advocaten en rechtzoekenden. Scheiden, huren, strafrecht of erven? Jureca fungeert als een soort forum waar je je vraagstelling op kan achterlaten om op die manier de geschikte advocaat te vinden. Zo fungeert het platform als juridische leidraad in het complexe juridische landschap. Rechtzoekenden vinden er een antwoord, advocaten vinden er potentieel cliënteel. Een win-win voor beide partijen dus!

Jureca werd geselecteerd in het acceleratorprogramma van The Birdhouse voor start-ups en scale-ups

MusiCasa

Als je samenwerkt met grote spelers als Key Music en Bax-Shop, dan weet je dat je goed bezig bent. MusiCasa is een Creative Music Institute, eigenhandig opgericht door Andy De Greve. Het focust zich op allerlei muzikale opleidingen, van productietechnieken tot alles over opnamemateriaal en DJ'ing. MusiCasa is gestoeld op een uniek concept. Andy heeft namelijk alles in huis om muziekopleidingen te geven: de skills, het materiaal en de opnameruimte. Maar helaas ook maar 24 uur in één dag. Daarom besloot hij om van MusiCasa een schaalbaar project te maken: hij biedt opleidingen aan voor DJ’s en muziekproducers, in de vorm van een online platform en kant-en-klare pakketten die overal op aarde ingeschakeld kunnen worden. Zo is hij de ideale matchmaker tussen leegstaande opnamestudio’s, muziekdocenten en aspirant muzikanten. De mentoren die verder meeschrijven aan het verhaal van MusiCasa, zijn Gert Van de Vijver en Maarten Michielssens.

MusiCasa werd geselecteerd in het acceleratorprogramma van The Birdhouse voor start-ups en scale-ups

Plann3r

We weten allemaal wat voor een pain het is om meetings in te plannen op een moment dat voor alle partijen lukt. Dat beseften de mannen van Plann3r maar al te goed, en daarom hebben Cédric, Nicholas en Ruben een tool ontwikkeld die dàt alles veel makkelijker maakt. De driekoppige start-up wordt gecoacht door drie mentoren: Hilde Peerlings, Werner De Wolf en Wilfried Van Assche. De interface en werkwijze van Plann3r is zo simpel dat het bijna geen uitleg behoeft. Je geeft het e-mailadres in van de persoon die je wilt zien, hij of zij aanvaardt je invite en Plann3r legt jullie agenda’s op elkaar en stelt enkele oplossingen voor. Top toch?

Plann3r werd geselecteerd in het acceleratorprogramma van The Birdhouse voor start-ups en scale-ups

Selma.ai

Selma.ai staat voor Self Learning Marketing Assistant. En dat verklaart ook al een beetje wat de start-up doet. Pieter Strouven en Samuel Van den Bergh, gecoacht door Erik Verdeyen, Tom Willemen en Harry Demey, hebben een digitale assistent ontwikkeld die voor elke marketeer als een geschenk uit de hemel komt. Hoe komt dat? Selma.ai analyseert een gigantische hoop gegevens uit je klantendatabase en geeft dan advies, gebaseerd op predictive analytics. Zo krijg je de optimale campagne, dankzij een heleboel slimme inzichten. Selma is ook heel slim, want ze leert continu bij, en gebruikt die learnings dan voor een volgende campagne. Hadden we maar allemaal een Selma!

Selma.ai werd geselecteerd in het acceleratorprogramma van The Birdhouse voor start-ups en scale-ups

SET Travel

SET Travel nog niet zien passeren in je feed? Dan ben je één van de weinigen. Hoe kan het ook anders met zo’n professionele promovideo waar je helemaal van wegdroomt? Elaha Rafie, founder van SET, is al sinds jongs af aan gepassioneerd door reizen, en heeft dus al enige ervaring met de typische issues die gepaard gaan met rondtrekken. Om maar iets op te noemen: je kan mooie momenten niet meer vastleggen doordat de batterij van je smartphone plat is. Of erger: je portefeuille wordt gestolen. Die ervaring heeft ervoor gezorgd dat Elaha actief op zoek is gegaan naar dé perfecte oplossing. SET ontwikkelde namelijk Numi, een rugzak met zonnepaneel en externe batterij om je gsm op te laden, die daarbovenop extra beveiligd is tegen diefstal. Met allerlei handige compartimenten voor je belangrijkste reismateriaal, is deze smartpack de perfecte reiscompagnon. SET Travel kan rekenen op de steun van mentors Ann Galland, Erwin Jansen en Christophe Degrez.

SET Travel werd geselecteerd in het acceleratorprogramma van The Birdhouse voor start-ups en scale-ups

Studaro

De volgende start-up die zich in internationale sferen bevindt, wordt gecoacht wordt door Conny Vandendriessche en Pol Vanbiervliet. Het concept? Als buitenlandse student kom je al genoeg challenges tegen: je plan trekken in een nieuw land, misschien een nieuwe taal leren, nieuwe mensen leren kennen en dan nog eens financieel rondkomen? Het is geen evidentie. Daarom kwamen Jelle, Lorenzo en Ruben op de proppen met Studaro: een online platform dat het voor buitenlandse studenten makkelijk maakt een studentenjob te zoeken. Mensen leren kennen, de lokale economie ontdekken én er een centje aan overhouden? Nooit gedacht dat dat makkelijk zou worden.

Studaro werd geselecteerd in het acceleratorprogramma van The Birdhouse voor start-ups en scale-ups

Taglayer

Elke consument is anders en gedraagt zich ook anders. Dat geldt ook voor ons online gedrag. Dat maakt het voor veel bedrijven al moeilijk op zich, en zeker wanneer het om webdesign en usability gaat; welke lay-out zorgt voor de meeste conversies? Kan je voor iedereen goed doen? Enter Taglayer. De start-up zorgt ervoor dat jouw website voor elke klant gepersonaliseerd is, en dat op basis van zijn of haar interesses, persoonlijkheid, demografie, en nog veel meer. Te mooi om waar te zijn? Niet bij Taglayer. De start-up wordt bijgestaan door Werner De Wolf en Philip Timmermans.

Taglayer werd geselecteerd in het acceleratorprogramma van The Birdhouse voor start-ups en scale-ups

Textgain

Een tweede Birdhouse start-up die naast Selma.ai speelt met artificiële intelligentie, is Textgain. De software laat toe om tekstanalyses uit te voeren in real-time. Op die manier doen ze aan een constante opinie-peiling. Maar niet enkel opinie wordt gemeten. Ook het geslacht, leeftijdscategorie, opleidingsniveau en zelfs persoonlijkheid van de schrijver kunnen achterhaald worden! 

Met Textgain kan je analyses doen op erg grote schaal, zoals ludiek gedemonstreerd wordt op hun Twitterkanaal. Wist je bijvoorbeeld dat er op 12 juni maar liefst 54 volwassen vrouwen wereldwijd iets negatief te zeggen hadden over Chewbacca? Wij ook niet. Textgain wist dat wel. En hoewel hun Twitterfeed vol staat met vooral random weetjes, is Textgain uiteraard ontwikkeld om er effectief nuttige analyses mee doen, over bijvoorbeeld je doelpubliek en je concurrenten. Niet dat nieuws over Chewbacca niet nuttig is. Maar check vooral de gratis demo onderaan hun homepagina, die deze blogtekst akelig accuraat geanalyseerd heeft. Gio Canini en Filip Smet is het mentorduo achter deze start-up.

Textgain werd geselecteerd in het acceleratorprogramma van The Birdhouse voor start-ups en scale-ups

Unigift

Yordy en Wouter van Unigift zijn een beetje te vergelijken met twee kerstmannen. Ze strooien cadeautjes rond, maar dan het hele jaar door. Hoe? Unigift voorziet in slimme cadeaubonnen voor KMO’s en steden. De werking is simpel. Steden en gemeenten kunnen cadeaubonnen produceren en uitdelen of verkopen, die te gebruiken zijn bij verschillende handelaars in hun stad of gemeente. Niet alleen zien lokale handelaars dat extra cliënteel graag komen, ook voor de steden en gemeenten is Unigift welgekomen, aangezien ze het cadeaubon-gebeuren niet meer manueel moeten afhandelen. Als dat gene cadeau is?

Unigift werd geselecteerd in het acceleratorprogramma van The Birdhouse voor start-ups en scale-ups

Ziezo, dat waren ze allemaal! Ook benieuwd naar het verdere groeitraject van de start-ups? Schrijf je in voor onze nieuwsbrief of volg ons op Facebook en Instagram!

Benieuwd naar de nieuwe open call? Schrijf je nu al in!

Bedankt! We hebben je inschrijving goed ontvangen. Succes!
Oops! Something went wrong while submitting the form

READY TO GROW?

Birdhouse brengt jouw start-up naar the next level. Schrijf je vandaag in en wie weet pitch jij binnenkort voor onze jury.

Schrijf je in