« Terug naar de blog

The Birdhouse Accelerator: Bigger & Better

October 11, 2016

Op ons evenement ‘Ambition is the new sexy’ mochten we ruim 300 personen verwelkomen in de Ghelamco Arena in Gent. Beide sprekers, Luc Van Mol (CEO van ZEB) en Maarten Michielssens (CEO van EnergyVision), benadrukten tijdens hun sessies het belang van doordachte ondersteuning tijdens de opstart en groeifases van een start-up. Na de successen van het eerste ‘The Birdhouse’-programma kondigden we gisteren dan ook met veel trots onze nieuwste applicatieronde aan. That’s right: binnenkort verwelkomen we 15 start-ups en scale-ups voor ons gloednieuw acceleratorprogramma!

 

Dé succesingrediënten van elke ondernemer: focus, ambitie en… begeleiding

Op elk evenement laten we enkele ondernemers aan het woord die hun succesverhalen en groeipijnen delen. Gisteren waren Maarten Michielssens (CEO van EnergyVision) en Luc Van Mol (CEO van ZEB) aan het woord. Dé rode draad van hun verhaal? Je hebt flink wat focus en groeiambitie nodig, maar minstens zo belangrijk is kennis en advies van ervaren rotten.

“In de technologische sector kan je jezelf geen trage groei permitteren”, vertelde Luc. “Daarom moet je je laten omringen door mensen die verder staan dan jij. Zolang je voldoende passie uitstraalt, maar luistert naar ervaren ondernemers, ben je goed bezig. Dat blijft ook gelden wanneer je een investering hebt opgehaald: iedere start-up kan op eender welk moment een raad van advies gebruiken. Zorg er daarom voor dat de juiste mensen aan je zijde staan. Als ondernemer ben je immers vaak overtuigd van jouw gelijk, maar er zijn altijd entrepreneurs met meer ervaring dan jij.”

Maarten sloot zich daar duidelijk bij aan: hij vindt dat je als ondernemer wat minder moet praten, en beter wat meer luistert. “Mijn eerste aanwerving heeft mij bergen ervaring en advies gegeven, waardoor ik als ondernemer extreem snel heb kunnen groeien. Dat heeft ervoor gezorgd dat ik me kon focussen op waardecreatie voor mijn klanten en mijn netwerk. En de inkomsten zijn vanzelf gevolgd.”

Nu is het aan jou!

Van 10 oktober tot en met 11 november kunnen start-ups en scale-ups met een straf en innovatief project zich aanmelden voor ons nieuw acceleratorprogramma. En voor deze ‘The Birdhouse’-editie gaan we voor bigger én better!

Niet alleen selecteren we ditmaal 15 start-ups in plaats van 7 - ook hebben we een reeks nieuwe mentoren in huis gehaald, Maurice Engelen (ArtFabric), Christophe Degrez (Eneco BE), Cedric Bouckaert (Carya Group), Philip Timmermans (ex Sunweb BE), Tom Maerten (Maerten & partners), Hilde Peerlings (Challenge your business Consultancy, Peerlings nv, LRM nv), Koen De Waele (Wolters Kluwer Transport Services), Jelle Van De Velde (Cartamundi Digital), Gert Van De Vijver (Fuller) en Dirk Dewulf (De Persgroep Online Services). De geselecteerde start-ups mogen 6 maanden lang rekenen op hun intensieve begeleiding en krijgen daarnaast nog toegang tot een groot netwerk van ondernemers en investeerders. En laten we natuurlijk de gratis kantoorruimte in de Gentse én nieuwe Antwerpse vestigingen niet vergeten!

Dus waar wacht je nog op? Inschrijven is de boodschap! 

Schrijf je hier in!

Benieuwd naar de nieuwe open call? Schrijf je nu al in!

Bedankt! We hebben je inschrijving goed ontvangen. Succes!
Oops! Something went wrong while submitting the form

READY TO GROW?

Birdhouse brengt jouw start-up naar the next level. Schrijf je vandaag in en wie weet pitch jij binnenkort voor onze jury.

Schrijf je in