« Terug naar de blog

Gezocht: Ambitieuze ondernemers die willen groeien!

April 11, 2017

Vanaf maandag 17 april gaan we terug op zoek naar de 15 ambitieuze start-ups en scale-ups die het best passen bij ons accelerator programma. 6 maanden lang mogen ze komen nesten in onze kantoren in Gent en Antwerpen, ondersteund door een netwerk van +30 ervaren mentoren en partners, en niet te vergeten: een bruisende community.

Alle middelen om te groeien...

Naast de ondersteuning die je krijgt van de mentoren en personal coaching, organiseren we vaak intensive courses en workshops om je ondernemersskills bij te schaven. We organiseren netwerklunches en afterwork drinks zodat je je netwerk kan uitbreiden, en we hebben een personal coach die ervoor zorgt dat jij even snel groeit als je startup. Daarnaast worden we vergezeld door een team van stevige partners zoals Belfius, Securex en EY, die jouw onderneming bijstaan bij al je financiële vragen, legal problemen en HR-solutions, en dat allemaal without any strings attached.

...gericht op resultaten!

En of dat zijn vruchten afwerpt. Na een tussentijdse evaluatie bij onze huidige start-ups is er al heel wat vooruitgang te zien. Bij hun zoektocht naar funding zamelden ze maar liefst 1.540.000 euro in, een verdubbeling van het resultaat van vorig jaar, en daarnaast zitten de start-ups samen aan een committed revenue van welgeteld 3.644.408 euro

Maar de stevige groei van de start-ups is ook op andere vlakken merkbaar: 

  • Jobcreatie om de groei bij te kunnen houden: er werden maar liefst 7 nieuwe full-time jobs gecreëerd, 12 stageplaatsen opgevuld en er zijn nog 7 openstaande vacatures. 
  • Het netwerk heeft ook haar nut bewezen naar klantenrelaties toe: de start-ups hebben op slechts 3 maanden tijd een mooi gevulde klantenportefeuille gerealiseerd, met namen zoals Samsung, Knorr, Roularta en BASF. 
  • Internationale groei: de start-ups zijn al in 9 landen actief.   

Het belang van de ervaren mentoren, de expertise van onze partners en het groot en kwalitatief netwerk dat daarbij komt kijken heeft alvast zijn succes bewezen! 

Het exclusieve selectieproces

De geselecteerde startups worden gekozen uit alle sectoren op basis van kwaliteit en de klik met de mentoren. Er zijn 3 rondes waardoor de start-ups moeten gaan:

Eerst is er de eerste selectieronde, waarbij je een online inschrijvingsformulier invult. Daarbij kijken we vooral naar je pitch, de status van je concept, en de fit met The Birdhouse.

In de tweede ronde, de "pitch ronde", mag je komen pitchen in Gent of Antwerpen voor een jury van mentoren. We geven je een 10 minuten om te komen pitchen waarna we 20 minuten vraag&antwoord doen. Hier kijkt de jury vooral naar je team, je concept en je coachability.

De beste startups uit de pitch ronde gaan uiteindelijk door naar de "slowdates ronde", waarbij we vooral nagaan tussen welke mentoren en welke ondernemers er een klik is en waar The Birdhouse de grootste meerwaarde kan betekenen voor de start-ups. Na deze ronde, en dus grotendeels op basis van een persoonlijke en/of business klik tussen de mentoren, de start-ups en The Birdhouse, worden de effectieve winnaars gekozen.


Nieuwe inschrijvingsronde: 17 april tot 21 mei

Mentorship, ondernemersskills, duurzame groei en een sterk netwerk. Daar gaan we voor met The Birdhouse. Ben jij een ambitieuze ondernemer of een team van ondernemers die er voluit voor willen gaan? Beschik je bovendien over een degelijk businessplan en de juist ondernemingsmentaliteit? Dan ben je meer dan geschikt om je in te schrijven voor het acceleratorprogramma van The Birdhouse! 

Schrijf je in en win 10.000 euro!

Alsof je nog niet genoeg redenen hebt om je in te schrijven voor The Birdhouse, hebben we voor deze ronde nog iets speciaals in petto; Dankzij onze partner Securex maken alle start-ups die zich inschrijven kans op €10.000

Securex ondersteunt ondernemers in de uitbouw en groei van hun onderneming. Naast de verplichte administratie kan de ondernemer bij Securex terecht voor gepersonaliseerde coaching, een inspirerende coworkingruimte en mogelijkheid tot alternatieve financiering.

Opgelet: enkel de start-ups die geselecteerd zijn om te komen pitchen, maken kans op deze geldsom.

 

De nieuwe inschrijvingsronde opent vanaf maandag 17 april tot en met 21 mei. Ga ervoor!

 

Benieuwd naar de nieuwe open call? Schrijf je nu al in!

Bedankt! We hebben je inschrijving goed ontvangen. Succes!
Oops! Something went wrong while submitting the form

READY TO GROW?

Birdhouse brengt jouw start-up naar the next level. Schrijf je vandaag in en wie weet pitch jij binnenkort voor onze jury.

Schrijf je in