« Terug naar de startups

BeerSelect

Teamleden

Wout Meuleman, Kasper Peeters & Miel Bonduelle

Dedicated mentors

BeerSelect faciliteert de groei van kleinere brouwerijen door onder andere lokale speciaalbieren aan te bieden op hun online platform.

In de winkel of op café vind je meestal dezelfde, traditionele bieren, terwijl er talloze betere speciaalbieren bestaan. Die zijn veelal afkomstig uit kleine of middelgrote brouwerijen. Deze brouwerijen hebben het niet gemakkelijk in de bierwereld die gedomineerd wordt door enkele mastodonten.

BeerSelect wil die kleinere brouwerijen ondersteunen, omdat ze zo essentieel zijn voor onze Belgische biercultuur. Vaak zijn zij het die innoveren in de brouwerskunst, bijvoorbeeld door sneller nieuwe smaken aan de man te brengen.

Voorlopig biedt BeerSelect die speciaalbieren aan via een webshop, dat erop gericht is iedereen nieuwe biermerken te leren kennen. Deze biertjes worden vervolgens aan huis geleverd in echte belevingspakketten, waarmee gefocust wordt op foodpairing en koken met bier.

Verder wil de start-up de brouwers ondersteunen op allerlei andere vlakken. Zo proberen ze hun steentje bij te dragen op vlak van distributie en naamsbekendheid, onder andere aan de hand van een platform voor groepsaankopen.

Benieuwd naar de nieuwe open call? Schrijf je nu al in!

Bedankt! We hebben je inschrijving goed ontvangen. Succes!
Oops! Something went wrong while submitting the form