« Terug naar de teampagina

Olivier De Keyzer

Finance Manager
"The greatest glory in living is not falling, but in rising every time we fall." - Nelson Mandela

Als jongetje van 8 jaar wou ik alleen maar basketbal spelen. Na mij ingeschreven te hebben in een lokale basketbalclub, had ik -samen met mijn vader- mijn eerste basketring thuis geïnstalleerd. Ik merkte al snel dat deze ring niet de officiële hoogte had en vrij snel begon te roesten. Ik was vastberaden dat mijn volgende ring dé perfecte ring zou zijn. Na een lange zoektocht en heel wat zakgeld later, kocht ik uiteindelijk een roestvrije ring, een ijzeren net en een speciale basketbalplaat. 17 jaar later hangt deze ring er nog.


Elke keer als ik thuiskom, zie ik deze ring hangen en denk ik terug aan dat ene moment dat ik dé perfecte ring zou en moest hebben! Nu besef ik dat vastberadenheid één van de eigenschappen is die ik heb meegekregen.


Als man van 18 besefte ik dat er meer was dan alleen maar basket spelen, en begon ik mij meer en meer te interesseren in het financiële van de wereld. Voor mij was het dan ook een logische keuze om economie te studeren aan de universiteit van Gent. Hier heb ik de focus zowel op Finance als Accountancy gelegd. Zoals de meeste afgestudeerden kwam ik terecht in een corporate omgeving waar ik de economische basis van een bedrijf leerde kennen. Al snel was ik teleurgesteld in mijn keuze aangezien ik de vastberadenheid om samen aan iets te bouwen, niet kon terugvinden in een corporate omgeving. Laat dat nu hetgeen zijn waar ik naar op zoek was!


Tijdens mijn zoektocht naar die vastberadenheid, botste ik al snel op The Birdhouse. Dit jong bedrijf helpt startende ondernemingen hun droom waarmaken door ze te ondersteunen op alle mogelijke vlakken. Hoe cool is dit? Elke dag voel je de energie van zowel de startups als mentoren die gepassioneerd zijn in hetgeen wat ze doen.


Vandaag probeer ik samen met de startups op zoek te gaan naar de ideale finmix. Meewerken aan hun passie is iets wat mij enorm veel energie geeft! Daarnaast kan je mij in mijn vrije tijd vooral terugvinden op de looppiste en bij vrienden en familie.