« Terug naar de mentors

Jason Poirier dit Caulier

Creative Strategist MirrorMirror - Owner Plus One Gallery

Mentoring these startups

"Feet on the ground, eyes to the stars."

Na het afronden van mijn studies economische wetenschappen startte ik bij Nestlé Belgilux in het marketing & sales team. Na vijf jaar kriebelde de ondernemingsdrang te hard en startte ik met een eigen bedrijf. Vanuit de woonkamer met vier PC’s, enkele vrienden en heel wat kabels werd Amphion Multi Media opgestart in 1998. Het werd één van de eerste internet agencies. We kenden een boeiende en leerzame tijd, alles was nieuw… Technologie werd belangrijker en belangrijker, dus lieten we ons in 2000 verleiden door een overname door Valoris, een Franse IT groep. Er werden mooie plannen gemaakt. Met als resultaat een unieke mix van creativiteit, consultancy & technologie. Toch verliep alles anders op het moment dat de internet bubble barste. En dus…back to square one… 

Na een heropstart als Amphion Interactive Media in 2003 volgden enkele partnerships met brand activation agencies. Hierdoor konden we Amphion verder uitbouwen tot een sterk 360° communicatiebureau in Antwerpen en Brussel. We brachten een perfecte mix van on- en offline ‘experience’ communicatie. Na de overname door GIMV (samen met Bananas & Demonstr8) en de omvorming tot Square Melon waren de ambities groot. Het resulteerde in een turbulente doch leerzame periode. Door het verschil in visie binnen het managementteam besliste ik om Square Melon International in 2011 te verlaten.

Met nog steeds veel zin om ondernemerschap aan te wakkeren en nieuwe initiatieven te begeleiden, starte ik mee Heaven Can Wait op onder de vleugels van Cronos. Hier groeiden enkele mooie bedrijven uit zoals Walkie Talkie, Mirror Mirror, Lunar Gravity of Farmboy. 

Toen Mirror Mirror me vroeg om mee verder te bouwen aan hun groei als Branding Agency, koos ik ervoor om me op hen te focussen als Creative Strategist. Mede ook omdat dit perfect te combineren valt met de opstart van een kunstgalerij. Een lang gekoesterde droom die ondertussen met Plus One Gallery gerealiseerd is.

Benieuwd naar de nieuwe open call? Schrijf je nu al in!

Bedankt! We hebben je inschrijving goed ontvangen. Succes!
Oops! Something went wrong while submitting the form