« Terug naar de blog

Mentor Hilde Peerlings: "Ondernemen doe je niet alleen"

May 2, 2017

Zowel accelerator- als incubatorprogramma’s bieden jonge ondernemingen de kans om te groeien, te leren en om de volgende stap te zetten. Birdhouse biedt op dit moment een acceleratorprogramma, maar begon in 2016 als incubator. Wat zijn de verschillen tussen de twee?

Hilde Peerlings, mentor bij The Birdhouse, heeft 10 jaar ervaring in de financiële sector en was 15 jaar bedrijfsleider-ondernemer in de automobielsector bij de autogroep Delorge-Peerlings. Die schatkist aan ervaring benut ze nu als zelfstandig consultant. Ze geeft advies over organisatiestructuren, financieel management, sales en HR. Ze wil jonge ondernemers ondersteunen in een snel veranderend economisch landschap. Dat bij starters en alle bedrijven die een snelle groei en de daarbij horende perikelen ervaren.

 
“Iemand die echt ondernemersbloed in zich heeft, gaat er wel komen.”

Hilde heeft zelf de verschillende groeifasen van een onderneming doorgemaakt. Ze weet dan ook als geen ander dat ondernemen gepaard gaat met vallen en opstaan. “Dat spreekt me ook heel erg aan”, zegt ze. “Iemand die echt ondernemersbloed in zich heeft en echt iets van zichzelf wilt maken, die komt er wel. Of je nu de juiste opleiding hebt genoten of al dan niet de juiste ervaring hebt, je geraakt er wel. Je moet gewoon de juiste passie hebben en jezelf durven smijten.

 

Omring jezelf met de juiste expertise

 “Een slecht product overleeft een goed team, maar een goed product overleeft geen slecht team.”

Hilde benut het belang van jezelf te omringen door mensen met ervaring. "Kijk zeker dat je voldoende expertise om je heen hebt, waarbij je te rade kan gaan om bepaalde zaken af te toetsen. Gebruik die mensen als klankbord. Bouw je team zo op, zodat je elkaar goed aanvult. Want een sterk complementair team kan zelfs een slecht product verkopen." Volgens Hilde is de samenstelling van je groep daarom zo belangrijk.

Daarnaast wil ze graag haar kennis en tips doorgeven aan andere jonge ondernemers, opdat zij niet dezelfde fouten hoeven te maken. Hilde wil starters een stevige duw in de rug geven naar de toekomst toe. Dat is de reden dat ze mentor is geworden bij The Birdhouse; ze vindt het belangrijk om die ervaringen door te geven aan jonge starters.

Hilde Peerlings als jouw mentor? 

Ben je een ambitieuze ondernemer met een innovatief en schaalbaar business idee, dat klaar is voor een stevig duwtje in de rug? Wil je gecoacht worden door ervaren ondernemers zoals Hilde Peerlings of een van de andere 30 topmentoren? Dat kan. Nog tot en met 21 mei kun je je inschrijven voor het acceleratorprogramma van The Birdhouse en kans maken op een plekje in het intensieve groeitraject, in zowel Gent als Antwerpen. 

Schrijf je nu in!

 

Benieuwd naar de nieuwe open call? Schrijf je nu al in!

Bedankt! We hebben je inschrijving goed ontvangen. Succes!
Oops! Something went wrong while submitting the form

READY TO GROW?

Birdhouse brengt jouw start-up naar the next level. Schrijf je vandaag in en wie weet pitch jij binnenkort voor onze jury.

Schrijf je in