« Terug naar de blog

De nieuwe Birdhouse start-ups en scale-ups zijn bekend!

December 16, 2016

Na een intensieve selectieperiode van bijna twee maanden zijn de start- en scale-ups voor ons 6-maanden durende acceleratorprogramma bekend gemaakt. De 15 groeibedrijven zullen verspreid zitten over Gent en onze gloednieuwe locatie in Antwerpen. De namen werden bekendgemaakt op ons Graduation event van woensdag 14 december in het Zuiderpershuis in Antwerpen.

 

Van hartritmemonitors tot groentedips

Welke creatieve ondernemingen zijn er deze keer bij? In Gent worden we vergezeld door AcademicLabs, Draw, Friends and Fools, Kayzr/BeSports, Luggage Butler, LumiGen, Sparble, Washcot en Wonky. Onze nieuwe space in Antwerpen wordt dan weer opgevuld door Alma.Care, Hublio, iFLUX, PixelBrave, Slickapps/Cheers en World of Waw.

Ook bij deze lichting zitten we met een breed scala aan sectoren. Zo monitort Alma.Care het hartritme om stress, vermoeidheid en long-term burn-out te vermijden, terwijl Wonky gezonde dips maakt uit geredde groenten om voedselverspilling tegen te gaan.

De uiteindelijke keuze maken was niet evident, aangezien de 15 geselecteerden gekozen werden uit een poel van meer dan 340 inzendingen. De eindbeslissing werd gemaakt door een dertigkoppige jury van mentoren, met o.a. Conny Vandendriessche, Harry Demey, Geert Van Peteghem, Michiel Vanderheyden en Erik Verdeyen. Het zijn diezelfde mentoren die de start-ups de volgende 6 maanden zullen coachen in alles wat op hen afkomt. Op 9 januari 2017 gaat het traject voor de nieuwe start-ups en scale-ups van start.

The Birdhouse groeit mee

Nu we meer dan dubbel zoveel start-ups als vorig jaar in ons programma hebben, breiden we natuurlijk zelf ook uit. Vanaf januari openen we onze nieuwe werkruimte in de Friendship Building in Antwerpen aan het MAS. En meer start-ups betekent ook meer coaching. Daarom hebben we sinds dit jaar een heel pak nieuwe mentoren erbij. Doorwinterde entrepreneurs als Erwin Jansen, Christophe Degrez, Dirk Dewulf, Hilde Peerlings, Nicole Berx, Wilfried Van Assche, Philip Timmermans en Cédric Bouckaert vervoegen nu het lijstje (zeg maar lijst) van mentoren die zich inzetten voor The Birdhouse. Elke start-up wordt gematcht met ongeveer 3 eigen mentors, die de start-up met hun ervaring zullen ondersteunen. En tot slot is er nog een personal business coach, An Dours, die ervoor zorgt dat de ondernemers aan hetzelfde tempo blijven meegroeien als het tempo waaraan hun start-up groeit.

Facts & Figures:

  • een derde van alle ingeschreven bedrijven had al een afgewerkt product
  • 10% had al een investeerder of investeringen opgehaald
  • 93% koos vooral voor ons acceleratorprogramma voor het mentorship
  • 85% deed dat omwille van het netwerk
  • en bijna 7 op 10 doet het omdat ze hulp kunnen gebruiken bij financiering

What’s next?

De volgende maanden helpen we de ondernemers op hun weg naar succes. Door middel van o.a. workshops en netwerkmomenten begeleiden de mentoren hen in hun zoektocht naar een go-to market plan, structuur in de onderneming en eventueel investeringen.

We willen alvast onze mentoren bedanken voor de tijd die ze investeren in het selecteren van de projecten, en natuurlijk nog alle coaching die ze gaan doen. 

Uiteraard willen we ook alle geselecteerde ondernemers feliciteren. We kijken er naar uit om onze kantoren, kennis, netwerk en ervaringen met hen te delen.

Benieuwd wat ze ervan gaan maken? Blijf op de hoogte via onze Facebookpagina.

Benieuwd naar de nieuwe open call? Schrijf je nu al in!

Bedankt! We hebben je inschrijving goed ontvangen. Succes!
Oops! Something went wrong while submitting the form

READY TO GROW?

Birdhouse brengt jouw start-up naar the next level. Schrijf je vandaag in en wie weet pitch jij binnenkort voor onze jury.

Schrijf je in